Les Nacions Unides contra l'atur juvenil

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Les Nacions Unides contra l'atur juvenil

Resum: 

La comunitat internacional es compromet a lluitar contra l’atur juvenil en una reunió d’alt nivell sobre joventut de l’ONU.

En el marc de l’Any Internacional de la Joventut, l’ONU va celebrar els dies 25 i 26 de juliol la reunió d’alt nivell sobre joventut on es van tractar temes relacionats amb el jovent com ara:

  • L’enfortiment de la cooperació internacional en relació amb els joves, la millora del diàleg i enteniment mutu, la participació activa del jovent com a elements per aconseguir la plena ocupació i l’eradicació de la pobresa.
  • Reptes per al desenvolupament del jovent.

Arran d’aquesta trobada, l’Assemblea General va aprovar el dia 27 una resolució que exigeix als estats un compromís amb la lluita contra l’atur juvenil aplicant estratègies que permetin els joves trobar feina "decent i productiva".

La resolució insta la comunitat internacional a “preveure i contrarestar les conseqüències social i econòmiques negatives de la globalització i mirar d’obtenir beneficis per al jovent”.

Pel que fa a l’ocupació, la resolució demana als estats que facin front a l’alta taxa d’atur juvenil mitjançant polítiques nacionals d’ocupació que responguin veritablement a les necessitats del jovent respecte al mercat de treball.

Entre d’altres, la resolució també recorda la necessitat de promoure el diàleg i la comprensió mútua dels joves, la igualtat entre gèneres així com de garantir l’accés dels joves als sistemes de salut i la protecció dels drets humans i llibertats fonamentals dels migrants i en particular dels joves, etc.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou