Les organitzacions humanitàries es mobilitzen per donar resposta a les inundacions al Perú

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Les organitzacions humanitàries es mobilitzen per donar resposta a les inundacions al Perú

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

El fenomen climàtic d’El Nen Costaner ha deixat al país andí 75 víctimes i gairebé 100.000 persones damnificades per intenses pluges i allaus.

Perú està patint les conseqüències de les fortes pluges que han assetjat el seu territori en els darrers dies. Segons Ajuda en Acció, el fenomen climàtic d’El Nen Costaner ha deixat ja 75 persones mortes i 100.000 damnificades. Les fortes inundacions, allaus i fang han provocat diferents desperfectes a les infraestructures del país, sobretot a la zona de la Llibertat, que limita al nord amb Lambayeque i Cajamarca, i a Piura, també a la zona nord.

Segons els primers informes de situació facilitats per la Secretaria Tècnica de Seguretat Ciutadana de Cascas -capital de la província de Gran Chimú-, en la regió de la Llibertat són ja més de 2.100 les persones damnificades. 12 regions han estat declarades en situació d’emergència i 7, d’emergència sanitària.

Les organitzacions d’ajuda humanitària com Ajuda en Acció s’han mobilitzat per donar resposta a les emergències derivades. "En aquests moments, les nostres prioritats són l’escassetat d’aigua potable i aliments i garantir les condicions de salubritat adequades", ha explicat en un comunicat el director general d’Ajuda en Acció Fernando Mudarra. Per la seva banda, el coordinador d’Acció Contra la Fam Jesús Baena afirma que "el més urgent és trobar refugi per a la població afectada". "A més, és necessari començar quan sigui possible les tasques de fumigació de les zones inundades per prevenir i detenir la proliferació de malalties relacionades amb l’aigua com el còlera", afegeix.

Des d’Acció Contra La Fam afirmen que amb la destrucció i bloqueig de carreteres, un gran nombre d’àrees afectades es troben encara incomunicades, amb més de 800 km de camins rurals i més de 150 ponts que han quedat inutilitzables.

En aquest sentit, diferents organitzacions han obert la possibilitat d’ajudar amb donacions a través de la seva pàgina web:

Afegeix un comentari nou