Les vacunes, o la falta de vacunació, segons Metges sense Fronteres

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Les vacunes, o la falta de vacunació, segons Metges sense Fronteres

Resum: 

Metges sense Fronteres estudia la disponibilitat de vacunes a països del sud, durant la Setmana Mundial de la Immunització.

Aquesta última setmana d'abril, l'Organització Mundial de la Salut, de Nacions Unides, proposa la celebració de la Setmana Mundial de la Immunització, recordant que algunes vacunes, per a persones de qualsevol edat, encara són una de les eines més importants per a la salut i la lluita contra epidèmies. La Setmana Mundial és del 24 al 30 d'abril. I el lema escollit és “Estàs al dia?”

Metges sense Fronteres (MSF) estima que 1,5 milions d'infants menors de 5 anys moren anualment a causa de malalties que es poden prevenir amb vacunes. Una de les causes que fan que uns 22 milions d'infants menors d'un any no completen la seva vacunació és que les vacunes es fan malbé en els climes més càlids, fet que fa difícil que arribin a llocs d'accés complicat.

Cal, explica MSF, “comptar amb vacunes que poden ser segures fora de la cadena de fred durant determinats períodes de temps”

La cadena del fred de les vacunes obliga a mantenir-les a temperatura constant entre 2 i 8 graus C, cosa que implica un seguit d'obstacles logístics. Però Metges sense Fronteres ens indica que aquests obstacles logístics es podrien pal·liar si les companyies farmacèutiques “proporcionessin més informació sobre el grau real de sensibilitat a la calor d'algunes vacunes”. Per exemple, Metges sense Fronteres ha realitzat un estudi que conclou que algunes vacunes, com ara la del tètanus, poden utilitzar-se amb seguretat fora de la cadena de fred. Cal doncs, explica l'ONG, “comptar amb vacunes que poden ser segures fora de la cadena de fred durant determinats períodes de temps”.

Metges sense Fronteres estima que 1,5 milions d'infants menors de 5 anys moren anualment a causa de malalties que es poden prevenir amb vacunes

Pots ajudar a Metges sense Fronteres des d'aquest enllaç, a partir de 15 euros anuals. I saber més sobre MSF i vacunes, aquí.

Afegeix un comentari nou