L'ONU vol saber com milloraries el món
Comparteix
Amb l'enquesta MY World les Nacions Unides busquen la col·laboració de la ciutadania mundial per dissenyar un nou full de ruta per al 2015, centrada en abordar aquelles qüestions que suposaran una millora en les nostres vides i ens ajudaran a avançar cap al món que volem.
El Programa de Nacions Unides per al Desenvolupament (PNUD), la Campanya del Mil·lenni de les Nacions Unides, el Overseas Development Institute (ODI)i la Fundació World Wide Web han posat en marxa de manera conjunta MY World (El meu món). Es tracta d'una enquesta global adreçada a la ciutadania per tal que tothom pugui indicar les seves prioritats per millorar el món. Els resultats es faran arribar als líders mundials perquè puguinelaborar una nova agenda global de desenvolupament.
L'any 2000, els líders mundials van acordar 8 objectius per eradicar la pobresa extrema per al 2015. A hores d'ara ja es pot afirmar que els Objectius de Desenvolupament del Mil·leni no es podran assolir per a la data establerta i, per tant, caldrà seguir treballant per eradicar la pobresa i la fam, aconseguir una educació universal o arribar a la igualtat de gènere. Per poder definir la nova agenda global de desenvolupament, les Nacions Unides han buscat la col·laboració d'ONG, moviments socials i la ciutadania.
L'enquesta MY World proposa 16 prioritats per millorar el món i demana a la ciutadania que triï aquelles que considera més importants per construir un món millor. Per participar-hi cal seleccionar sis de les 16 prioritats proposades, aquelles que consideris vitals per a un món millor.
Es pot respondre a través de tres vies: En línia a la plana web www.myworld2015.org (disponible en els sis idiomes oficials de les Nacions Unides) i a les xarxes socials; a través d'SMS; i en format imprès, mitjançant una targeta de vot que es distribuirà a través d'una xarxa d'organitzacions.
Mirant l'enquesta, sembla que no dóna gaire possibilitats d'expressar la teva opinió, ja que és una enquesta d'opcions múltiples i no pas de preguntes obertes. Les Nacions Unides aclareixen, però, que l'enquesta és fruit d'un extens procés de consultes i compta amb el suport d'una àmplia varietat d'organitzacions, entre elles diverses ONG. Així doncs, les 16 prioritats entre les quals poden triar les persones que hi participin són el resultat d'un procés que ha recollit les aportacions de la societat civil, ONG, legisladors, acadèmics, personal de les Nacions Unides i empreses empreses especialitzades en enquestes.
Afegeix un nou comentari