Mapping Media Freedom continua reportant casos de violacions de la llibertat de premsa a Europa

Autor/a: 
Toni Téllez
 Font:
Font:

Mapping Media Freedom continua reportant casos de violacions de la llibertat de premsa a Europa

Autor/a: 
Toni Téllez

Resum: 

Des que va començar la iniciativa el gener del 2014, aquest índex de censura als mitjans de comunicació a Europa ha reportat ja 866 casos.

Mapping Media Freedom és una iniciativa de la Federació Europea de Periodistes i Reporters Sense Fronteres que permet als professionals de la informació d'arreu d'Europa reportar qualsevol atemptat contra la seva llibertat d'expressió.

Es tracta doncs d'un índex obert a la participació per denunciar violacions, amenaces i limitacions en l'exercici de la llibertat de premsa tant dels professionals dels mitjans de comunicació, com dels bloggers i altres ciutadans que realitzen activitats de tipus periodístic.

Mapping Media Freedom es va posar en funcionament el gener del 2014 i des d'aleshores han estat reportats un total de 866 casos de censura i d'altres atemptats contra la llibertat d'expressió en l'exercici de la informació.

El país que que acumula un major nombre de denúncies és Hungria, amb 83, seguit de Turquia, a on han estat comunicats 79 casos. A l'Estat Espanyol hi ha registrats 28 reports.

Mapping Media Freedom ofereix la possibilitat de configurar alertes per rebre-les en el nostre correu electònic, un directori sobre serveis de suport legal a periodistes europeus i la possibilitat de descarregar els informes reportats.

Aquesta iniciativa compta amb el recolzament de la Comissió Europea i cobreix els estats membres de la Unió Europea i els candidats per entrar-hi.

Afegeix un comentari nou