Marxa Ciutadana Global pel Clima

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Marxa Ciutadana Global pel Clima

Resum: 

El proper diumenge 21 de setembre més de 2500 ciutats del món se sumaran a la marxa que es durà a terme abans de la propera Cimera sobre el Clima de les Nacions Unides. A Barcelona els participants aniran vestits de blanc i amb cors de color verd per demanar l'adopció d'energies 100% netes.

A Barcelona els participants a la Marxa Global Contra el Canvi Climàtic es trobaran a les 11 del matí al Moll de la Fusta. La fotografia dels participants vestits de blanc i amb cors verds serà enviada als líders mundials reunits a Nova York per reivindicar l'adopció d'energies 100% netes.

La Cimera Mundial sobre el Clima ha estat convocada pel secretari general de les Nacions Unides amb l’objectiu de dialogar amb els dirigents d’arreu del món i promoure l'adopció de mesures i objectius ambiciosos per aturar el canvi climàtic.

La cimera ha de servir de plataforma pública perquè els màxims dirigents dels Estats Membres de les Nacions Unides i de les institucions financeres, les empreses, la societat civil i les comunitats, tant del sector públic com del privat accelerin l'adopció de mesures ambicioses sobre el terreny per reduir les emissions i enfortir la resiliència al canvi climàtic. Es pretén mobilitzar la voluntat política per tal d'arribar a un acord jurídic mundial abans del 2015, que limiti l'augment de la temperatura del planeta a menys de dos graus.

Es preveu que més de cent vint caps d'estat i de govern assisteixin a la Cimera sobre el Clima que se centrarà en mesures i solucions per reduir les emissions i fomentar la resiliència en àmbits com l'energia, els contaminants climàtics de curta vida, el transport, les ciutats, l'agricultura i la silvicultura sostenible i l'adaptació i la reducció del risc de desastres entre d'altres.

Afegeix un comentari nou