Més de 300 persones viatgen aquest estiu als països del Sud amb SETEM

 Font:
Font:

Més de 300 persones viatgen aquest estiu als països del Sud amb SETEM

Resum: 

Un estiu més, SETEM acosta la realitat dels països del Sud als participants de les Rutes Solidàries i els Camps de Solidaritat que l'entitat organitza. Enguany, són més de 300 les persones que tindran l'oportunitat de viure aquestes dues opcions de vacances alternatives en un total de 19 països repartits entre Àfrica, Àsia i Llatinoamèrica. Cal recordar que des de fa 20 anys ja són més de 4.500 les persones que s'han apropat solidàriament al Sud participant en els Camps que organitza SETEM.

Les Rutes Solidàries són una opció de Turisme Responsable per a conèixer països del Sud d'una manera més sostenible, tant a nivell ambiental com econòmic i social. Les Rutes Solidàries de SETEM i Tarannà ofereixen una forma diferent i responsable de viatjar a aquestes destinacions i s'organitzen al voltant de tres eixos fonamentals:

  • · La convivència -alguns dies del viatge- amb famílies o comunitats rurals del país d'acollida.
  • · La visita d'organitzacions o entitats locals que treballen pel desenvolupament, els drets humans o la justícia social.
  • · I la visita dels principals llocs d'interès natural, turístic i cultural del país.
  • Les vuit destinacions que aquest any coneixeran de prop els 115 participants són: Mèxic, Veneçuela, Índia, Senegal, Marroc, Camerun, Nepal i Costa Rica.

Els Camps de Solidaritat són una activitat que des de fa 20 anys acosten, cada estiu, la realitat dels països econòmicament empobrits del Sud a la nostra societat. L'objectiu dels Camps és conèixer la realitat dels països del Sud des de la pròpia experiència, tot coneixent les persones que treballen en ONG del Sud, col·laborant en els seus projectes de desenvolupament i convivint amb la seva gent.

La participació en els Camps de Solidaritat de SETEM inclou un important procés de formació previ al viatge, que s'ha portat a terme durant els mesos d"abril, maig i juny.

Durant el curs es toquen diversos temes relacionats amb les desigualtats Nord-Sud i la globalització, la cooperació internacional, el Comerç Just i les Finances Ètiques, o les campanyes de sensibilització i denúncia, entre altres.

Aquest estiu 2010 SETEM portarà a 186 participants a un total de 27 Camps de Solidaritat repartits en 16 països d'Àfrica (Camerun, Marroc, Moçambic i Senegal), Llatinoamèrica (Argentina, Brasil, Bolívia, República Dominicana, El Salvador, Equador, Guatemala, Hondures, Mèxic i Nicaragua) i Àsia (Filipines i Índia).

Afegeix un comentari nou