Metges Sense Fronteres exigeix una investigació de l'atac a l'hospital de Kunduz

Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Metges Sense Fronteres exigeix una investigació de l'atac a l'hospital de Kunduz

Autor/a: 
Rubén Escobar

Resum: 

La presidenta internacional de l'ONG, Joanne Liu, denuncia el bombardeig i el qualifica de violació del dret internacional humanitari.

Metges Sense Fronteres (MSF) ha denunciat avui dimecres l'atac que va patir l'hospital de Kunduz a l'Afganistan el passat dissabte dia 3 d'octubre. En un comunicat oficial, la presidenta internacional de MSF Joanne Liu ha qualificat de ''flagrant violació del dret internacional humanitari'' el bombardeig que l'exèrcit dels Estats Units va efectuar al centre d'urgències i traumatologia on l'organització internacional feia quatre anys que hi treballava. Per la seva banda, el director de MSF Joan Tubau ha exigit en un videocomunicat una investigació independent per determinar si l'atac es pot considerar com un crim de guerra.

Durant la nit del bombardeig van morir 22 persones, entre elles 12 treballadors de MSF i 10 pacients. A més, 37 persones van resultar ferides. Després que els Estats Units assumís la responsabilitat per l'error en el bombardeig, Liu ha remarcat que el Govern afganès, en cooperació amb l'exèrcit nordamericà, ja havia localitzat i compartit les coordenades sobre la situació de l'hospital amb els Estats Units només quatre dies abans del bombardeig. ''L'atac no només afecta a Metges Sense Fronteres, sinó que soscava els principis fonamentals de l'ajuda humanitària'', assenyala Liu.

L'equip de treball de MSF reconeix estar conmocionat, ja que els hospitals situats a zones de conflicte estan amparats pel dret internacional humanitari. En aquest sentit, l'organització vol esclarir els fets ja que, segons afirmen, fins que es demostri el contrari l'atac del dissabte suposa una ''violació injustificable d'aquesta legislació''.

Afegeix un comentari nou