Níger, una nova crisi alimentària anunciada

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Níger, una nova crisi alimentària anunciada

Resum: 

Mentre encara la banya d'Àfrica es troba en plena crisi alimentària, ara Save the Children alerta de la crisi alimentària a Níger i la zona del Sahel. Ja uns cinc milions de persones -tres milions d'elles, nens i nenes-, un terç de la població del país, estan passant gana. Tens dos formes d'afegir-te a les accions de l'ONG per pal·liar la crisi i evitar que augmenti.

Save the Children, juntament amb Intermon Oxfam, ja van denunciar en un informe recent que la crisi a la banya d'Àfrica -Somàlia, Etiòpia, Kenya i altres països de la zona- no va ser prevista quan tot apuntava ja a la crisi, cosa que va provocar una crisi humanitària de més abast.

El retràs en la resposta de la comunitat internacional a la crisi de la banya d'Àfrica no es pot repetir a Níger

La conjuntura a Níger és similar a la de la banya d'Àfrica prèvia a la gran crisi: escassetat de collites, augment dels preus dels aliments i inseguretat en els països veïns, que dificulta el comerç transfronterer. Níger no pot importar molts dels aliments bàsics que es necessiten en temps d'escassetat de collites. La conjuntura està augmentant la crisi alimentària, que podria fer que es veiessin afectats fins a sis milions de persones, la meitat d'ells nens i nenes. Les famílies sobreviuen amb un terç menys d'aliments i recursos.

Dotar dels fons necessaris la crisi actual i preveure el seu augment ha de ser una prioritat de la comunitat internacional, indica Save the Children, que veu en els nens i nenes els que primer pateixen els efectes de la desnutrició. “Si esperem a actuar quan comencin a perdre's les seves vides, serà massa tard”, assenyala l'ONG. Nenes i nens del país ja s'han vist obligats a deixar l'escola i posar-se a treballar per comprar menjar. Igualment, les famílies es separen ja que els pares sovint es mouen a gran distància per buscar treball.

El país ja té un dels pitjors índexs mundials de supervivència infantil, degut en bona part a la desnutrició. Save the Children treballa sobre el terreny i l'any passat va arribar a 500.000 nens i nenes de tot el país. Tenen previst ara arribar a 1,3 milions. Per situacions com la de Níger, l'ONG té obert un fons d'emergències al qual pots fer una aportació; moltes petites o grans aportacions fan un gran fons.

Save the Children, Intermon Oxfam i altres organitzacions internacionals han llançat una declaració d'exigència als governs per que adoptin mesures urgents i efectives per evitar que crisis alimentàries com la de la banya d'Àfrica es repeteixin, com la que comença a accentuar-se a Níger i a la zona del Sahel. T'hi pots afegir!

Afegeix un comentari nou