21 milions de persones afectades al Pakistan

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

21 milions de persones afectades al Pakistan

Resum: 

Gairebé dos mesos després de l’inici de les inundacions, el nombre de persones afectades a Pakistan ha augmentat a 21 milions. 8 milions de persones necessiten assistència immediata. Més de 1,8 milions de vivendes han quedat malmeses o destruïdes i s’han perdut més de 3,4 milions d’hectàrees de cultius.

L’ACCD dóna suport a Save the Children.

Segons ens recorda Save the Children, les inundacions al Pakistan van destruir com a mínim 7.820 escoles, deixant més d’1.6 milions d’infants sense possibilitat de tornar-hi. A més, les poques escoles que han quedat dempeus a les zones afectades, serveixen ara mateix com a refugis improvisats per a moltes famílies.

Lucía Losoviz, responsable de Programes Internacionals de Save the Children, tem que siguin molts els nens i, sobretot, les nenes que ja no tornin mai a escola especialment en el cas de les famílies més pobres, la qual cosa farà recular l’índex d’alfabetització i, a la llarga, provocarà un augment de la pobresa.

L’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD) dóna suport al programa “Tornem els infants a les escoles” de Save the Children amb 105.000 euros. Així el total destinat per l’ACCD a ajuts al Pakistan arriba als 388.100 euros, dels quals 200.000 provenen d’una partida extraordinària aprovada arran de la reunió del Comitè Català d'Ajut Humanitari d'Emergència (CCAHE) celebrada el 10 d’agost.

El projecte “Tornem els infants a les escoles” té per objectiu facilitar la tornada a l’escola dels infants mitjançant l’enviament de material, tendes provisionals per a les zones amb escoles destruïdes, dipòsits d’aigua, etc. Igualment, s’impartiran lliçons de salut i higiene a alumnes i professors.

Les Nacions Unides demanen més ajut pel Pakistan

Pakistan, però, segueix necessitant més ajut. Així ho va manifestar la nova secretària adjunta de les Nacions Unides per a Assumptes Humanitaris, Valerie Amos, en el seu darrer dia de missió al Pakistan.

Amos va concloure la seva visita oficial a diversos campaments de desplaçats el dia 9 de setembre. En roda de premsa va instar els mitjans de comunicació i els donants a no perdre l’interès pel Pakistan ateses les dimensions del desastre, les conseqüències del qual no només no minven sinó que augmenten cada dia.

Segons Amos, els reptes més grans que ha d’afrontar el Pakistan encara estan per arribar mentre que l’atenció mundial comença a esvair-se. Per això, autoritzarà la despesa de 10 milions de dòlars més del Fons Central d’Emergències i llençarà el 17 de setembre la segona fase de la crida humanitària.

Oxfam adverteix sobre el risc de catàstrofe de salut pública.

En la mateixa línia, Oxfam va alertar el dia 10 de setembre sobre la possibilitat que es produeixi una catàstrofe de salut pública al país. L’ONG denuncia que, mentre les donacions comencen a estancar-se, es multipliquen els casos de diarrees agudes, afectacions cutànies, infeccions respiratòries i malària, que s’haurien triplicat durant les tres últimes setmanes.

Per a Oxfam, la primera crida de les Nacions Unides es va haver de fer a corre-cuita, a l’inici de les inundacions, i no reflexa les necessitats actuals tenint en compte que, des d’aleshores, la xifra de persones afectades ha augmentat de 14 a 21 milions.

A més, Oxfam lamenta que les dues partides més importants per a la prevenció i tractament de malalties són les menys dotades econòmicament, havent rebut únicament el 30% dels diners necessaris per a aigua i sanejament i el 57% per a l’àmbit sanitari.

Per a més informació, vegeu la notícia sobre la resposta humanitària a Pakistan i sobre algunes de les ONG que hi col·laboren, recentment publicades a Xarxanet.

Afegeix un comentari nou