Noves places de voluntariat ambiental i agrícola a El Salvador

Fundació Autònoma Solidaria
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Noves places de voluntariat ambiental i agrícola a El Salvador

Fundació Autònoma Solidaria

Resum: 

Enginyeria Sense Fronteres obre 4 places per a futurs voluntaris o voluntàries que col·laboraran sobre el terreny amb activitats sobre aigua, sanejament i residus. Les candidatures poden presentar-se fins el 31 de gener.

A El Salvador hi ha a dia d'avui un 75,9% de cases i famílies amb accés domiciliar d'aigua, segons l'organització Enginyeria Sense Fronteres (ESF). A nivell urbà, l'accés és d'un 91,8%, però el percentatge cau considerablement en els àmbits rurals, en què és del 56,7%. A més, sovint, malgrat disposar del servei, l'aigua és de mala qualitat i arriba en poca quantitat, ja que els pous superficials i contaminats i les fonts d'aigua contaminades també són considerades abastiment.

Pel que fa al sanejament, dret reconegut pel Parlament Europeu com a dret humà exclòs de les lleis mercat, ESF estimava que l'any 2011 només el 53% de la població rural en gaudia, considerant "sanejament" latrines de forat a terra però cap tipus de tractament d'aigües grises. A més, només entre un 2 i 3% de les aigües residuals del país reben algun tipus de tractament. Avui, el país no disposa de cap Llei General d'aigües ni del subsector d'aigua potable i sanejament.

És per actuar davant d'aquesta realitat que l'Associació Catalana d'Enginyeria Sense Fronteres (ESF-CAT) dóna suport al "Forum d'aigua de El Salvador", que pretén, segons ESF, incidir en la construcció de polítiques públiques, denunciar la gestió deficient de l'aigua i educar sobre el dret a l'aigua i la importància de preservar el medi ambient.

Per incorporar-se als 4 projectes que ESF té en marxa a El Salvador per aplicar les línies d'acció, obre 4 places de voluntariat a l'organització. Les especificacions de les ofertes poden consultar-se en aquest document.

L'estada serà de 3 mesos, amb flexibilitat pel moment en què ha d'iniciar-se. Valoraran els estudis i coneixement en matèria ciències ambientals, enginyeria agrícola o coneixements en enginyeria civil i aigua. Els currículums i les cartes de motivació poden enviar-se a organitzacio@esf-cat.org fins el 31 de gener de 2016. En cas de dubte o especificacions, les persones interessades han de contactar directament amb ESF.

Continugt relacionat:

El 19 de novembre, actua pel Dia mundial del Sanejament, #WeCantWait!

El Parlament Europeu reconeix l’aigua com a Dret Humà i l'exclou de les lleis de mercat i d’acords comercials

Afegeix un comentari nou