Àmbit de la notícia
Internacional

ONG internacionals s'uneixen per promoure el control de les tecnologies de vigilància

  • Logotip de la coalició internacional CAUSE
  • Mapa del comerç internacional de tecnologies de vigilància. Font: CAUSE

Aquesta coalició denuncia que les empreses privades desenvolupen i venen sistemes de vigilància a governs dictatorials, que les utilitzen per violar els drets humans, i demana una regulació internacional.

Amnistia Internacional, Human Rights Watch o Reporters sense Fronteres són algunes de les organitzacions de drets humans que han creat la Coalició contra les Exportacions de Vigilància Il·legal (Coalition Against Unlawful Surveillance Exports, CAUSE). El seu objectiu és aconseguir que els governs i les empreses privades retin comptes dels abusos relacionats amb el comerç internacional de tecnologies de comunicació aplicades a la vigilància.

La coalició afirma que "els governs recorren cada vegada més a l'ús de programari, material i eines d'espionatge per violar el dret a la intimitat i una infinitat de drets humans més". En la seva plana web mostra un mapa on s'explica quines tecnologies s'han utilitzat, tot especificant d'on provenen, quina empresa les ha creades i quin govern les ha fet servir. Segons aquesta aliança, aquest comerç mou 5.000 milions de dòlars nord-americans i segueix creixent.

Davant aquesta situació, les organitzacions que formen part de CAUSE expressen la seva alarma per "l'absència pràcticament total de regulació respecte al comerç global de materials de comunicació aplicats a la vigilància" i fan una crida als dirigents mundials per "comprometre's a mantenir sistemes i tecnologies de vigilància invasiva lluny de les mans de dictadors i règims opressius".

Comparteix i difon

Comentaris

Anònim

(Usuari no registrat)

Des de NOVACT- Institut Internacional per a l'Acció Noviolenta, participem en una campanya internacional molt vinculada a aquesta. ControlPMSCs és una campanya que reclama la necessitat d'una regulació per a les Empreses Militars i de Seguretat Privades, que sobretot treballen en zones de conflicte com Iraq, Afganistan o hara Ucraïna.

 

Us animem a consultar la web: www.controlpmsc.org 

Afegeix un nou comentari