Àmbit de la notícia
Internacional

Open Arms demana ajuda davant la davallada de donacions i els constants salvaments al mediterrani central

Entitat redactora
LaviniaNext
Autor/a
Carlos Faneca
  • Imatge compartida per l'Òscar Camps a Twitter del rescat dut a terme per l'Open Arms.
  • La vida i la mort en la ruta migratòria més mortífera del planeta.
    La vida i la mort en la ruta migratòria més mortífera del planeta.
  • Open Arms ha començat a recolzar als equips sanitaris d’atenció primària de l'ICS.
    Open Arms ha començat a recolzar als equips sanitaris d’atenció primària de l'ICS.

Sis persones han mort a conseqüència del naufragi d'una pastera prop de la costa de Líbia, una d'elles un nadó de sis mesos, que havia estat evacuada d'urgència pel vaixell de l'entitat badalonina.

La tragèdia i el degoteig de morts en les rutes migratòries per vies marítimes cap a Europa sembla no tenir fi. Sis persones han mort a conseqüència del naufragi d'una pastera al Mediterrani Central, una d'elles un nadó de sis mesos, que havia estat evacuada d'urgència pel vaixell Open Arms juntament amb altres cinc persones en estat greu. Malgrat la feina de l'equip mèdic de l'entitat, el nadó va perdre la vida.

L'Open Arms va rescatar, en tres evacuacions diferents i amb poques hores de diferència, 263 persones que intentaven arribar a Europa. El primer salvament en aigües internacionals, l'Open Arms va rescatar 88 persones en una pastera de goma. Hores després es va iniciar la cerca d'una altra pastera, de nit, sense èxit, fins que, ja amb la llum del dia, la van poder trobar. El vaixell de l'ONG badalonina va rescatar 111 persones que viatjaven en una pastera que va naufragar al Mediterrani Central a uns cent quilòmetres de la costa de Líbia.

Va ser en aquest salvament en el qual van rescatar els cinc cossos sense vida, a més del nadó de sis mesos, morts a conseqüència del naufragi. "Quan estàvem donant armilles i mascaretes a tothom, de cop la pastera es va obrir pel mig, caient tothom al mar", expliquen des d'Open Arms. Poques hores després de finalitzar aquest salvament, l'Open Arms va rescatar una altra barca amb 64 persones.

"Som l'únic vaixell humanitari ara mateix al mediterrani central, la resta de vaixells humanitaris estan bloquejats a port per les administracions i no hi ha cas més clar que aquest, que si no haguéssim estat allà, més de cent persones haguessin mort", expliquen des de l'entitat badalonina. Al mateix temps que duien a terme el primer salvament, hi va haver un naufragi en el qual tretze persones van morir. I fa unes hores, una alerta assenyalava que s'havia produït un altre naufragi a les costes de Líbia amb 70 persones a bord.

Una situació urgent

En aquest context, Open Arms fa una crida de socors davant la situació que viu l'entitat badalonina en patir una gran baixada de donacions durant els darrers mesos a conseqüència del context de pandèmia. "És molt important que el nostre vaixell sigui allà, continuï salvant moltes vides. Aquest vaixell funciona solament amb les aportacions de la societat civil, és per això que convidem a la gent que ens doni suport a través d'aquestes donacions", manifesten des d'Open Arms.

"Des de l'inici de la pandèmia, al mes de març, les donacions han caigut en picat i estem en una situació bastant urgent. Necessitem l'ajuda de la societat civil, primer per salvar aquestes vides, i també per denunciar que s'estan vulnerant els drets humans i el dret a la vida d'aquestes persones. Són les administracions les que haurien de fer aquesta feina", denuncien des de l'ONG. Al web de l'entitat hi pots trobar diverses maneres d'ajudar l'ONG dw Badalona.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari