Propostes contra la crisi, i pel desenvolupament, del Fòrum Ubuntu

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Propostes contra la crisi, i pel desenvolupament, del Fòrum Ubuntu

Resum: 

Un tema que el Fòrum Ubuntu ha treballat els últims temps és una campanya a favor de les taxes a les transaccions financeres, que té l'origen en el concepte conegut com Taxa Tobin, i que també està en el centre de moviments socials com ATTAC. Ara el Fòrum Ubuntu vol donar un nou impuls a les seves campanyes.

El Fòrum Ubuntu, vinculat a la Universitat Politècnica de Catalunya i a la Fundació Cultura de Pau, ha apostat sempre pel treball en xarxa, i d'enfortiment, de la societat civil, juntament amb altres actors socials, i pel desenvolupament de nous mecanismes reguladors de la convivència internacional.

Una nova proposta

Pel Fòrum, l'esmentada taxa és una eina necessària de finançament, innovadora, en l'àmbit del desenvolupament, i un primer pas “cap a l’urgent i necessària regulació de les finances globals; procés que tampoc serà del tot efectiu si no hi ha un treball per tal de fer front, seriosament, a la qüestió dels paradisos fiscals”. El Fòrum ha iniciat una nova eina per potenciar el treball en aquest sentit, aquest nou bloc.

Una segona nova proposta del Fòrum Ubuntu

El Fòrum també ha estat treballant els últims temps en una altra línia, relacionada, “l'impacte que té l'especulació té l’especulació en el mercat de primeres matèries, en especial en el mercat de futurs d’aliments. Una qüestió que, malauradament, és també de gran actualitat i que precisa també d’una urgent regulació, sobretot tenint en compte l’impacte que té”. En aquesta línia ha iniciat aquest bloc.

Ambdós blocs ofereixen l'oportunitat de subscripció, per rebre les novetats que es vagin aportant a les campanyes: notícies, activitats o articles de premsa. També podeu fer les vostres aportacions a través del correu electrònic ubuntu@ubuntu.upc.edu.

Afegeix un comentari nou