Què representa ser voluntari en situacions d’emergència?

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Què representa ser voluntari en situacions d’emergència?

Resum: 

Davant de situacions com l’accident de l’avió de Germanwings als Alps, els voluntaris s’enfronten a experiències traumàtiques per ajudar la societat.

Milions de persones al món decideixen al llarg de la seva vida oferir serveis de voluntariat per aportar el seu granet de sorra a la societat sense esperar cap benefici financer o material a canvi. Davant de situacions d’emergència, els voluntaris ofereixen el seu inestimable suport i dedicació i enforteixen, d’aquesta manera, la capacitat de superació de les comunitats.

En casos com la recent pèrdua de les 150 persones que viatjaven a l’avió de Germanwings el passat dimarts, els ERIE, equips de resposta immediata en emergències de varis països s’han mobilitzat per donar ajuda psicosocial a les famílies. Els voluntaris especialitzats s’han encarregat en tot moment d’atendre i acompanyar als familiars per normalitzar el seus sentiments davant de pèrdues tant importants. Així és com funcionen els ERIE:

Les emergències són experiències traumàtiques i els voluntaris, tot i no ser, en la majoria dels casos, afectats directes, s’exposen a treball en condicions d’estrès. El gran dol que ha causat a les famílies la pèrdua d’éssers estimats, segons explica un voluntari, també els afecta i necessiten compartir-lo entre ells per no quedar afectats emocionalment pel que es troben. De fet, aquest estudi posa de manifest la importància de l’assessorament per poder enfrontar-se a la duresa de les situacions en les que es troben els voluntaris, que en ocasions fins i tot han d’arriscar la seva vida.

Es per això que reconèixer i promoure el paper del voluntari a la nostra societat és necessari ja que en tot desastre s’enfronten al perill per ajudar als altres. La seva tasca és incommensurable i garanteix que les comunitats puguin tirar endavant el més ràpid possible.

Afegeix un comentari nou