Roba Neta busca activistes pels drets laborals de les treballadores tèxtils

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Roba Neta busca activistes pels drets laborals de les treballadores tèxtils

Resum: 

Denunciar les polítiques laborals de les grans marques de roba és un dels objectius de la Campanya Roba Neta. Per reforçar la seva tasca vol crear un grup d'activistes que "surti al carrer" i doni visibilitat a les injustícies i les denúncies.

A l'abril farà dos anys de la tragèdia del Rana Plaza, la fàbrica de Bangla Desh que es va ensorrar provocant més de mil morts. Aconseguir que les gran marques que es proveeixen en aquest país fessin una aportació econòmica al fons de compensació creat per a les víctimes ha estat una de les darreres lluites de la Campanya Roba Neta. No ha estat, però, l'única. Aquest moviment, present a 15 països europeus, aplega a més de 300 ONG, sindicats i organitzacions de persones consumidores que donen suport a la lluita de les treballadores de la confecció d'arreu del món. Desenvolupa diferents campanyes de denúncia i conscienciació sobre les condicions en què treballen i viuen aquestes dones.

A Catalunya la xarxa està formada per nou organitzacions i ara fa una crida a persones que vulguin implicar-s'hi més activament. Les engresca a formar part de l'equip d'activistes del moviment i a "sortir al carrer per destapar les injustícies i pressionar les grans marques perquè canviïn!". El grup d'activistes treballarà per "donar visibilitat a les condicions laborals de les treballadores tèxtils i fer públic tot allò que l'etiqueta de les peces de roba no diu".

Per crear aquest grup Roba Neta convoca una primera trobada per al dijous 26 de març. Serà a les 19.00 hores, a la seu de SETEM Catalunya: C/ Bisbe Laguarda, 4, de Barcelona. Les persones interessades en formar-ne part poden omplir aquest formulari i assistir a la trobada. Si tenen alguna consulta es poden posar en contacte amb Begoña Planas: bplanas@setem.org.

Per conèixer millor aquesta xarxa, en aquest vídeo pots escoltar al seu portaveu a Catalunya, l'Albert Sales.

Afegeix un comentari nou