Sant Jordi al Món

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Sant Jordi al Món

Resum: 

Tokyo o Washington DC entre d'altres també celebren la diada de Sant Jordi compartint la tradició catalana de la rosa i el llibre.

Diverses organitzacions catalanes a escala mundial s'esforcen a organitzar anualment activitats per a celebrar la diada de Sant Jordi a ciutats estrangeres. Entre elles, enguany s'ha preparat:

Tokyo, Japó

L'Associació Japonesa d'Amistat amb Catalunya juntament amb l'Institut Cervantes han organitzat una festa amb llibres, tallers per nens, concerts de música, ball de bastons i contacontes pel dia 18 d'abril. La diada al Japó va començar a celebrar-se el 1986 i es va mantenir fins al 2009. Durant 2 anys es va continuar preparant un mercat a l'aire lliure però la celebració no va renéixer fins al 2011, poc després del tsunami de la mà de la professora Raquel Vila que volia ajudar als nens de la zona afectada.

Washington DC., EUA

El Casal Català Washington DC. amb el suport de la Delegació del Govern Català als Estats Units organitza el dia 25 d'abril activitats al voltant dels llibres, les roses, els nens i les històries. L'activitat s'anomena el dia Mundial del Llibre a Washington DC. coincidint amb la data del dia Mundial del Llibre que la UNESCO va adoptar el 1995.

Londres, Anglaterra

Sant Jordi és patró tant d'Anglaterra com de Catalunya, per això, la Delegació del Govern de la Generalitat de Catalunya al Regne Unit i el Mercat Borough de Londres organitzen el dia 26 d'abril un festival amb menjar, musica, contacontes i teatre. La singularitat de la festa serà la mescla de cultures. Paral·lelament al mercat, hi haurà sardanes, una actuació de l'Orfeó Català, una obra de la companyia de teatre Bots&Barrals i una història explicada per l'actriu i cantant Laia Martinez.

Paris, França

El Casal de Catalunya de París té preparades diverses activitats en diversos dies per compartir la cultura catalana del llibre.

El dia 11 d'abril vindrà un Traginacontes per compartir històries, música i imatges per a tota la família.

El 23 d'abril es farà un intercanvi anònim de llibres i el casal oferirà una rosa per cada noia que es presenti a l'acte.

Finalment, el 25 d'abril, l'escriptora Sílvia Soler presentarà la seva última novel·la titulada «Un any i mig» acompanyat d'un debat sobre com la crisi ha fet augmentar els moviments migratoris a Catalunya.

Afegeix un comentari nou