Àmbit de la notícia
Internacional

S'estrena la pel·lícula Interferències a Internet, ara completa

  • Les denúncies i alternatives dels moviments socials, en una pel·lícula.

Després de 4 setmanes en cartellera a dos cinemes de Barcelona i més de 19.000 visionats dels capítols i tràiler a Internet, des del 22 de desembre s'ha estrenat la pel·lícula Interferències, en línia. La crisi global, el deute extern, les alternatives dels moviments socials per a la transformació, ara en una pel·lícula sota llicència Creative Commons.

El passat 18 de novembre es va estrenar, als cinemes Alexandra i Girona de Barcelona, Interferències, la primera pel·lícula de ficció amb llicència Creative Commons en ser programada a cinemes al nostre país. De forma simultània i durant les darreres 5 setmanes, s’ha estrenat un capítol setmanal de la sèrie Interferències a la web de la pel·lícula. El 22 de desembre es fa un pas més i estrenen Interferències, la pel·lícula completa, a Internet.

 

El 22 de desembre, a les 19 h, l’equip creatiu de la pel·lícula, incloent el director, Pablo Zareceansky, el guionista, Albert Tola, i part de l’equip de Quepo i ODG, promotors del projecte, va presentar per streaming (emissió per Internet) Interferències, prèvia la primera emissió de la pel·lícula per Internet. Durant la presentació i l’emissió, es va poder participar via xat amb l'equip d’Interferències. Un cop finalitzada aquesta primera emissió, la pel·lícula està disponible per a tothom qui la vulgui veure a www.interferencies.cc.

 

En breu, Interferències estarà també disponible per a ser descarregada a través d’internet. L’objectiu és que aquest projecte de cinema social i cultura lliure arribi al màxim de gent possible, ajudant a trencar el cercle de les persones que generalment tenen accés a aquest tipus de projectes crítics i transformadors.

 

Una reflexió sobre la crisi global que posa nom als responsables

 

Interferències és una pel·lícula de ficció i un projecte educatiu i de denúncia, una reflexió sobre “qui mou els fils, genera deutes i imposa retallades” expliquen els promotors. “De Botín a Brufau, d'Unión Fenosa a Zara, del Govern espanyol al Banc Mundial, Interferències va enumerant decididament als responsables de la crisi, no només al nostre país, sinó també a nivell global”, segueixen explicant. Una visió alternativa des de la societat civil sobre temes de rabiosa actualitat, inherents al sistema econòmic i polític en el qual vivim, que es converteixen en un toc d'atenció a la classe política i l'opinió pública “per mostrar com les decisions d'uns quants ens afecten a totes”.

 

Buscant noves formes de distribució i exhibició. L'èxit del boca-orella


Interferències ha estat un exemple sobre com una producció sense ànim de lucre, impulsada per dues ONG, amb llicència Creative Commons, pot entrar al circuit comercial de cinemes i es manté durant 4 setmanes en cartellera, amb més d’un miler d’espectadores. Una dada a tenir en compte en un film en català sense el suport d'una campanya publicitària al darrera, gràcies al boca orella.

 

A banda de l'estrena a cinemes, és necessari destacar també l'èxit de l’estrena a Internet de la sèrie de 6 capítols. Interferències ha tingut més de 19.000 visionats dels capítols i tràilers per Internet, i més de 45.000 pàgines consultades a la web. La pel·lícula, expliquen els promotors, “és tan sols la punta de l’iceberg d’un projecte integral i 2.0 que inclou les dimensions formativa i de denúncia, amb vocació de transformació social, a través de la web. L’objectiu és que l’espectador no es quedi en les reflexions de la pel·lícula, sinó que tingui la possibilitat d’aprofundir i de participar en campanyes i alternatives per a cadascuna de les problemàtiques, convertint-se en partícip del projecte.

 

Un projecte col·laboratiu des de l’inici fins al final

 

Els impulsors d’aquest projecte de cinema social i de cultura lliure son l’Observatori del Deute en la Globalització i la Fundació Quepo. Més un equip de 150 persones, entitats socials, empreses audiovisuals i institucions públiques es van implicar.

 

Interferències no només ha estat un projecte col·laboratiu en la seva concepció i producció, sinó també en la difusió i distribució. En aquest sentit en les darreres cinc setmanes els promotors han rebut el suport de més de 120 persones que han aportat microfinançament a través de Verkami amb l’objectiu de poder editar el DVD d’Interferències i difondre'l al màxim de persones. El DVD ajudarà a fer arribar Interferències a biblioteques, entitats i centres socials, universitats i altres centres educatius. Comença a més un procés de projeccions arreu gràcies a l’interès i la col·laboració d'entitats i moviments socials de tot l’Estat espanyol.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari