S'obre una campanya de donacions per enviar medicaments al Líban

Associació Catalunya-Líban
crisi sanitària líban Font: Associació Catalunya-Líban
crisi sanitària líban Font: Associació Catalunya-Líban

S'obre una campanya de donacions per enviar medicaments al Líban

Associació Catalunya-Líban

Resum: 

L'Associació Catalunya-Líban, amb la col·laboració de Farmamundi, engega una campanya solidària per recollir fons que permetin fer arribar medicaments a la població libanesa, immersa en una profunda crisi global i sanitària.

Des de fa uns anys, el Líban es troba immers en una crisi global que afecta tots els àmbits de la població. A la greu situació econòmica, financera, política i social s’hi afegeix el col·lapse del sistema de salut que no ha fet més que empitjorar amb la pandèmia de la Covid-19 i l’explosió al port de Beirut l’agost de 2020.

Els hospitals i centres sanitaris es troben desbordats, no hi ha subministres ni equipaments suficients per a les intervencions quirúrgiques i el preu dels medicaments es troba pels núvols. Des de la Unió de Farmacèutics asseguren que el Ministeri de Sanitat ha aixecat progressivament els subsidis per adquirir medicaments i això ha provocat un augment del 400% del preu dels fàrmacs per a les malalties cròniques.

Davant d’aquesta greu situació, l’Associació Catalunya-Líban (ACL) acaba de posar en marxa una campanya de donacions per recollir fons que permetin enviar medicaments a la seva entitat sòcia a terreny, el Socors Popular Libanès. Aquesta organització té una amplia experiència en el treball d'assistència sanitària a persones vulnerabilitzades i refugiades.

Per facilitar la recollida de medicaments amb garanties i al cost més baix possible, l'ACL ha establert un acord de col·laboració amb Farmamundi per poder accedir al seu llistat de medicaments. Aquests s'entregaran per un preu simbòlic i a això caldrà afegir-hi les despeses de transport i gestió.

Es necessiten medicaments de tota mena, però és especialment preocupant la manca de tractaments disponibles per a les persones que pateixen malalties cròniques i per a aquells segments de la població més vulnerabilitzats.

Si es vol col·laborar amb un donatiu, es pot fer:

– A través de la pàgina web de l'ACL

– Mitjançant Bizum amb el codi identificatiu 04643.

– Amb una transferència bancària, al compte ES60 2100 0647 9302 0044 4324.

Afegeix un comentari nou