Stop Poverty, la campanya que defensa la dignitat de les persones en situació de pobresa

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
Logo d'Stop Poverty. Font: ATD Fourth World
Logo d'Stop Poverty. Font: ATD Fourth World
Flyer de la campanya. Font: Stop Poverty
Flyer de la campanya. Font: Stop Poverty
Mapa d'esdeveniments del Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa. Font: Stop Poverty
Mapa d'esdeveniments del Dia Internacional per a l'Eradicació de la Pobresa. Font: Stop Poverty
Cançó "With My Own Two Hands". Font: Youtube
Cançó "With My Own Two Hands". Font: Youtube

Stop Poverty, la campanya que defensa la dignitat de les persones en situació de pobresa

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

El moviment internacional ATD Quart Món fa una crida a l’acció per aconseguir un món lliure de pobresa. S’han preparat desenes d’esdeveniments que se celebraran el dia 17 d’octubre.

Stop Poverty és la campanya internacional del dia 17 d'octubre, Dia Internacional per a l’Eradicació de la Pobresa, que aquest any cridarà a la mobilització global per acabar amb la pobresa. Aquesta iniciativa ha sigut llençada pel moviment ATD Quart Món (ATD Fourth World en anglès), que treballa als cinc continents amb el suport d’equips locals i de voluntariat, i que té la missió d’acompanyar a les persones que viuen en les pitjors condicions de pobresa i exclusió social enfront d’un problema que, segons Joseph Wresinski, és evitable.

Precisament, la campanya coincideix amb el centenari de Wresinski, nascut l’any 1917 i fundador del moviment pels drets humans ATD. Sacerdot francès, va treballar amb residents d’un camp d’acollida als afores de París per construir el moviment global que ha llençat la campanya Stop Poverty. “L’any 2017 volem que el món aprengui d’un home que va créixer entre el patiment i l’exclusió i que va entendre que la violació dels drets humans és la primera pedra de la pobresa extrema”, defensen a la campanya.

Persones de tot el món s’han sumat a una campanya que tindrà desenes d’esdeveniments i activitats repartits per tot el món. La majoria tindran lloc a Europa, però Àfrica, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud i organitzacions d’alguns països a l’Àsia també s’hi ha sumat. Entre la tipologia d’esdeveniments hi haurà des de concerts, presentació de documentals, commemoracions, actuacions teatrals, debats o presentacions de llibres.

A més, Stop Poverty ha facilitat materials com flyers, consells per organitzar esdeveniments o una guia per a les xarxes socials que els i les participants poden aprofitar. La campanya ofereix altres maneres de col·laborar com per exemple reunir a joves de tot el món per actuar en contra de la pobresa o participar en programes de ràdio franceses amb els quals tenen un a col·laboració durant el 17 d’octubre per parlar sobre històries de canvi i de pobresa.

La cançó de la campanya serà “With my own two hands” (Amb les meves dues mans), una col·laboració entre Playing for Change i ATD Fourth World que commemora el seixantè aniversari del moviment per acabar amb la pobresa extrema. El tema compta amb actuacions de professionals del món de la música i membres del moviment ATD provinents de Filipines, Espanya, Burkina Faso, Haití, França o Montreal.

El moviment internacional també ha portat històries que mostren que la pobresa és evitable. Aquestes històries, de tots els colors i sobre diferents individus, situacions, comunitats o fets històrics són petits relats acompanyats d’una imatge que expliquen anècdotes i casos reals al voltant de la pobresa. Tothom qui vulgui pot participar i compartir la seva història enviant un correu electrònic amb el text a la direcció stoppoverty[at]atd-fourthworld.org.

Tothom qui vulgui pot fer una donació de 50, 80, 200, 500€ o d’una quantitat alternativa per donar suport a la campanya. El 91% de les donacions es dediquen als programes de l’ATD, el 7% als costos d’administració i el 2% al finançament. També hi ha la possibilitat de signar el manifest i sumar-s’hi a la crida a l’acció de Stop Poverty.

Afegeix un comentari nou