Terratrèmol a Itàlia: com fer una donació?

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Terratrèmol a Itàlia: com fer una donació?

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Les organitzacions sense afany de lucre col·laboren activament per proporcionar ajuda a les persones afectades pel sisme.

El terratrèmol de magnitud 6,2 que va assetjar el centre d’Itàlia el passat 24 d’agost ha deixat danys a tots els nivells. A Amatrice són 231 les víctimes mortals del sisme, 11 a Accumoli i 49 a Arquata del Tronto. En total, comptant altres municipis, són 292 les víctimes que ha deixat el terratrèmol i al voltant de 388 persones ferides. I no només això. Els danys patrimonials de les localitats afectades també és considerable, on en molts casos, com en el del municipi més perjudicat, el d’Amatrice, la reconstrucció dels habitatges i dels carrers haurà de ser completa.

L’ajuda internacional s’ha bolcat per recolzar i donar suport a les persones afectades pel terratrèmol. En paraules del primer ministre italià, Mateo Renzi, poc abans de declarar l’Estat d’emergència, es necessitaran 50 milions d’euros d’ajuda a les zones afectades. Des de Fiare Banca Ètica, ja treballen per proporcionar a les persones i organitzacions la millor atenció i assistència. Altres entitats d’escala internacional també ofereixen la seva ajuda. A continuació, es presenten un seguit d’opcions per poder fer una donació:

  • Càrites Italiana

Tenen operadors locals que han estat actius des de les primeres hores del terratrèmol. Fan captació de fons a tota Itàlia.

Per donar: transferència bancària a favor de Caritas Italiana, Via Aurelia 796-00165 Roma | IBAN: IT 29 U 05018 03200 000000011113 especificant el motiu "Terratrèmol al Centre d’Itàlia".

  • ARCI

Coordina juntament amb l’Associació Territorial Nacional d’Arci les intervencions per ajudar a les persones afectades.

Per donar: transferència bancària a favor d’ARCI, Via dei Monti di Pietralata, Roma 16-00157 | IBAN: IT 36 a 0501803200 000000000041, amb el motiu: "Terratrèmol al Centre d’Itàlia".

  • Auser

Ha posat a disposició els seus locals i ha activat una recollida de fons.

Per donar: transferència bancària a favor d’Auser, Via Nizza, 154-00198 Roma | IBAN: IT 89 L 05018 03200 000000105900, amb el motiu: "Itàlia centre 2016 terratrèmol recaptador de fons".

  • Creu Roja Italiana

Fan recaptació de fons a la plataforma de micromecenatge Ammado i compten amb diferents grups de donacions. Pots consultar-los al següent enllaç. Les dades per fer donació directa són:

IBAN: IT40F0623003204000030631681
BIC/SWIFT: CRPPIT2P086
Beneficiari: Associazione Italiana della Croce Rossa
Motiu: "Terratrèmol Centre Itàlia"

  • GlobalGiving

És una campanya a Internet per donar on de moment s’han aconseguit 183.295 dòlars. L’objectiu és arribar al milió de dòlars. Per donar, es pot consultar el següent enllaç.

  • Fundació Nacional Italiana Americana (NIAF)

Estan recolzant les operacions de rescat i socors a llarg termini. Han recaptat 283,224 dòlars. Per poder donar, es pot anar al següent enllaç.

  • Save the Children

Treballa a Amatrice per garantir espais segurs i centres de suport a nens i nenes. Per donar, es pot anar al següent enllaç.

Una altra manera de col·laborar és consumint plats de cuina Amatriciana. Fins a 700 restaurants d'Itàlia s'han sumat a la iniciativa llençada pel blocaire i fundador de la plataforma Bloggokin Paolo Camapana a Facebook, una campanya que consisteix en consumir un plat de la regió i per cada plat consumit es donaran 2 euros per a les víctimes del terratrèmol. La particularitat dels plats es que porten una popular salsa feta amb tomàquet, cansalada i formatge procedent d'Amatrice.

Així doncs, uns espaguetis, un risotto o qualsevol plat de pasta, avui també pot contribuir a ajudar a les poblacions afectades pel sisme. La iniciativa solidària també ha començat a moure's als Estats Units. A Catalunya, hi ha diferenets restaurants que s'han sumat a la iniciativa com per exemple el restaurant reusenc Il Cuore, que destinarà part del preu de la pizza amatriciana a les víctimes. Altres casos són els de Can Pizza a l'Hospitalet de Llobregat o la Pizzeria Torre Rossa a Cardedeu. Per veure el mapa dels restaurants hi participen, es pot consultar el següent enllaç.

Afegeix un comentari nou