Tots els Dies Internacionals en un clic

Colectic
DiesInternacionals.cat ofereix informació de qualitat i contrastada sobre centenars de commemoracions Font: Fundació ideograma
DiesInternacionals.cat ofereix informació de qualitat i contrastada sobre centenars de commemoracions Font: Fundació ideograma

Tots els Dies Internacionals en un clic

Colectic

Resum: 

La Fundació ideograma ha recopilat en una plana web informació de totes les commemoracions internacionals relacionades amb diferents causes socials.

N'hi ha centenars de Dies Internacionals al llarg de l'any i és complicat tenir-los tots presents. Per tal de no oblidar-se dels més importants per a l'àmbit on treballa la teva entitat, a partir d'ara, pots consultar el portal web DiesInternacionals.cat.

Es tracta d'una iniciativa de la Fundació ideograma, que ofereix informació de qualitat i contrastada sobre les commemoracions significatives que se celebren a escala mundial. Està especialment pensada per esdevenir una eina de consulta útil per a les organitzacions socials, els mitjans de comunicació i la societat catalana en general.

El passat 18 de setembre de 2018 es va realitzar l'acte de presentació del projecte, on Antoni Gutiérrez-Rubí, president de la Fundació ideograma, va destacar la importància de les causes: "Aquelles causes que recullen un compromís de persones, organitzacions i entitats que, arreu, estan treballant per un món més sostenible, més just, més pacífic i més saludable. Al voltant de les causes hi ha molta energia que no és prou visible. L’objectiu de DiesInternacionals.cat és, doncs, que aquestes causes siguin més conegudes".

DiesInternacionals.cat inclou un calendari amb les commemoracions classificades per temàtiques: ciència i tecnologia, cultura, medi ambient, salut i social. A més s'hi poden fer cerques per data i paraula clau.

És un projecte amb dades obertes, per tant, qualsevol persona o entitat pot utilitzar les dades que ofereix per a altres iniciatives digitals. Així, posa a l'abast de tothom un arxiu descarregable amb el nom, la data i la informació de totes les commemoracions que recull, és a dir, la seva base de dades.

Afegeix un comentari nou