#TransparenciaONG, la campanya per obsequiar les ONG amb un portal de transparència

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

#TransparenciaONG, la campanya per obsequiar les ONG amb un portal de transparència

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

iWith.org llença una iniciativa a les xarxes coincidint amb el Giving Tuesday. L'objectiu és facilitar portals de transparència a les entitats que milloren el món per ajustar-se a les demandes que fa la societat.

El proper dimarts dia 1 de desembre se celebra el #GivingTuesday -#UnDiaPerDonar-, un moviment global sense afany de lucre nascut als Estats Units que promou la solidaritat entre persones, organitzacions i empreses i convida tothom a donar a conèixer les seves accions solidàries i col·laborar amb projectes fent una donació. iWith.org s'hi ha volgut sumar amb la campanya #TransparenciaONG, una iniciativa que convida als usuaris a proposar Beques de Transparència tant a Facebook com a Twitter per a les entitats que ajuden a millorar el món en el que vivim.

Què s'ofereix?

La creació d'un Portal de Transparència de manera que les organitzacions puguin disposar, sense cap cost, d'una Web de Transparència que compleixi amb la nova llei i expliqui els comptes clars a la societat. Aquest portal s'integrarà dins del domini www.transparenciaong.info. Funcionarà com un Gestor, és a dir, les entitats que el facin servir podran editar el seu contingut omplint uns camps amb la informació requerida. Pots veure l'exemple d'iWith aquí.

Com participar?

Qualsevol persona pot participar. Per fer-ho, ha de citar a l'organització que serà beneficiària del Portal de Transparència a Twitter o a Facebook amb el hashtag #TransparenciaONG. Un exemple per poder sol·licitar-la seria adjuntar el cartell de la campanya i mencionar a l'organització per la qual es vol sol·licitar la beca a les xarxes. En aquesta imatge tenim una mostra:

A l'hora de mencionar l'organització, i per fer-ho més divertit, l'usuari també es pot fer una fotografia amb el cartell de la campanya o adjuntar el logotip de l'entitat. La manera per citar l'organització és opcional. A més, pot sumar-se al Teaming d'iWith.org o difondre la campanya a les seves xarxes socials.

Per què es fa?

Com a societat es demana cada vegada més transparència a tots els actors que la integren. Amb aquesta campanya es dóna resposta a la petició de diverses organitzacions que demanen una eina per gestionar la transparència de la seva entitat de forma fàcil i ordenada. Les ONG podran amb aquesta eina complir amb la Llei de Transparència i les demandes d'una societat que exigeix cada vegada més transparència a les organitzacions no lucratives.

La fundació privada iWith.org és una organització no lucrativa d'àmbit internacional fundada l'any 2001 per donar assistència activa en l'aprofitament de les oportunitats que ofereix Internet a les organitzacions -ONGs, associacions, emprenedors socials i empreses solidàries que treballen per crear un món millor. Per poder sol·licitar la beca, es pot participar fent una piulada al hashtag #TransparenciaONG. El Comitè de Beques d'iWith.org estudiarà les sol·licituds i concedirà els portals en funció de la seva capacitat organitzativa. Per més informació, es poden consultar les preguntes més freqüents de la campanya.

Afegeix un comentari nou