Turisme solidari per l'estiu del 2016!

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar

Turisme solidari per l'estiu del 2016!

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

L’associació Viento Norte Sur ofereix diferents viatges a Cuba, Senegal i el Marroc per viure unes vacances responsables i ètiques.

Per viure unes vacances, no cal anar a visitar els punts més turístics de les grans capitals. De vegades, optar per un tipus de turisme diferent pot ser una bona opció. És precisament el que ofereix l’Associació Viento Norte Sur, nascuda al gener del 2013 com a entitat sense afany de lucre amb l’objectiu d’incidir en la cooperació pel desenvolupament.

Des d’aleshores, ha treballat amb associacions locals del Marroc, Senegal i Cuba per a millorar la vida de les comunitats locals. Una de les portes obertes que té l’organització són les oportunitats de voluntariat durant diferents mesos de l’any. Per aquest estiu de l’any 2016, també proposen tres programes amb torns diferents (al juliol i a l’agost), als països esmentats anteriorment on hi col·laboren.

A continuació, es detallen els seus programes:

1. Conviu amb una comunitat camperola a Cuba!

En una família d’acollida, la persona beneficiària s’endinsarà en una comunitat camperola que viu en el cor del Parc Nacional de Viñales. La missió d’aquesta experiència és recolzar les famílies en el seu dia a dia, amb un grau d’implicació obert segons la voluntat de cada persona. L’objectiu és que la persona s’endugui una visió de la vida camperola a Cuba, tot aprenent els mètodes de cultiu ecològic i cura dels animals. També serà una bona oportunitat per veure com funciona el socialisme en una zona declarada l’any 1999 “Paisatge Cultural de la Humanitat”.

Qui hi pot anar? Les persones majors de 18 anys.

Quota de participació: 550€

Dates: Hi ha dos torns. El primer del dia 16 al 30 de juliol i el segon del dia 31 de juliol al 14 d’agost.

2. Viatge solidari al Senegal: conviu amb una família senegalesa!

L’allotjament es farà a la casa tradicional d’una família senegalesa juntament amb ells i elles, concretament a Ndiawara. Es tracta d’un viatge de turisme responsable basat en principis bàsics de justícia medi ambiental, econòmica i social. El programa està coordinat per la comunitat local, donant-los el paper que els hi correspon pel desenvolupament turístic de la seva regió.

Durant l’estada es faran activitats i visites a poblats propers a Ndiwara. També es visitaran Dakar i Saint Louis, les dues ciutats més importants del país, en un viatge pensat per a tots aquells que vulguin descobrir la diversitat cultural i paisatgística de Senegal, no només com a espectador, sinó com un més des de dins.

Qui hi pot anar? Les persones majors de 18 anys,

Número de places: 15

Quota de participació: 550€

Dates: Hi ha dos torns. El primer és del dia 17 al 27 de juliol i el segon del 14 al 24 d’agost.

3. Escapada solidària a favor de l’orfenat d’Essaouria (Marroc)!

Essaouira és una ciutat costanera on tot es barreja. Està catalogada com a Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. L’associació Viento Norte Sur hi col·labora des de l’any 2013 donant suport a un orfenat local. En aquest orfenat acull, educa i cuida a nens i nenes entre 6 mesos i 17 anys. El voluntariat ajuda durant tot l’any que recolzen l’equip de treball de l’orfenat.

L’objectiu del viatge, doncs, és experimentar una presa de contacte amb l’orfenat, Essaouira i els espectaculars voltants. Durant el viatge es realitzaran altres tipus d’activitats, com: visita a cooperatives de dones que manufacturen olis, visites culturals per tota la regió i tallers d’henna.

Qui hi pot anar? Les persones majors de 18 anys.

Quota de participació: 390€

Dates: Hi ha dos torns. El primer és del dia 16 al 23 de juliol. El segon, del 6 al 13 d’agost.

Afegeix un comentari nou