Un documental mostra la realitat de la indústria tèxtil i electrònica a Filipines

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Un documental mostra la realitat de la indústria tèxtil i electrònica a Filipines

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

"The Voice of Workers" és una producció que SETEM estrenarà al Mobile Social Congress. Treballadors i treballadores explotats per les multinacionals comparteixen la seva experiència al llarg de l’obra.

"The Voice of Workers" és una producció sobre els abusos de poder de la indústria tèxtil i electrònica a Filipines que SETEM estrenarà pel Mobile Social Congress. L’obra porta la veu en primera persona dels treballadors i les treballadores que han de patir les dures condicions imposades per les multinacionals. En el seu testimoni, aquestes persones explicaran sense censura el seu dia a dia dins les fàbriques, una manera d’endinsar la ciutadania de Catalunya a la realitat dels països del Sud-est asiàtic.

Samsung, empreses que produeixen per H&M, Adidas, Zara, Ralph Lauren, Panasonic, LG... Aquestes són algunes de les companyies que operen a Filipines i que les persones afectades denuncien. "M’agradaria dir-vos que la gent de Filipines no som estúpides", crida un treballador en el tràiler del documental. "Aquesta és la nostra terra, així que no ens rendim", afegeix.

Enguany, el congrés alternatiu de l’electrònica tindrà lloc els dies 28 de febrer i 1 de març al Pati Manning, en la seva segona edició. De fet el Mobile Social Congress obrirà amb la presentació del documental, a més d’oferir altres activitats com taules rodones, tallers i música lliure. Bubalus.org és l’agrupació encarregada de la realització del documental, una entitat de persones formada per participants del Camp de Solidaritat de Luzón-Filipines 2016. Un dels objectius d’aquesta agrupació és precisament fer difusió de diferents problemes que es donen a la societat amb la finalitat de prendre consciència d’ells.

Durant el Congrés, s’abordaran temes al voltant de l'electrònica i la telefonia mòbil com els drets laborals, els minerals de sang, l’obsolescència programa, els residus electrònics, el programari lliure, el coneixement obert o l’economia solidària.

SETEM és una organització no lucrativa de solidaritat internacional que té l’objectiu de sensibilitzar la societat sobre les desigualtats Nord-Sud. Per fer-ho, denuncien les causes i promouen transformacions personals i col·lectives per aconseguir un món més just i solidari. Van néixer l’any 1968, i són membres de la Xarxa d’Economia Solidària (XES), l’Àgora Nord-Sud i la Federació Catalana d’ONG.

Afegeix un comentari nou