Àmbit de la notícia
Internacional

Un seminari abordarà la transició democràtica a Tunísia, Algèria i Líbia

Entitat redactora
Fundació Solidaritat UB
  • Seminari sobre democràcia en tres països àrabs
    Es parlarà de la situació dels drets humans als tres països àrabs. Font: hbieser (Pixabay)
  • Democràcia a Tunísia, Algèria i Líbia
    Hi participarà la Lliga Tunisiana de Defensa dels Drets Humans, Premi Nobel de la Pau 2015. Font: Pezibear (Pixabay)
  • Seminari transició democràtica a Tunísia, Algèria i Líbia
    S'hi presentaran els resultats de recerques realitzades en el marc del projecte "Wahda". Font: NOVACT i Solidaritat UB

La trobada, que comptarà amb el testimoni de defensores i defensors dels drets humans dels tres països àrabs, serà el 6 d’octubre a les 9:30 hores a la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.

Quina és la situació dels drets humans a Tunísia, Algèria i Líbia? Quins són els riscos a què s’enfronten les defensores i defensors dels drets en aquests països? Com podem donar suport al seu treball des de l’estranger?

Ho explicaran en primera persona al seminari 'Amenaces i oportunitats en la transició democràtica a Tunísia, Algèria i Líbia, el repte de la defensa dels drets humans', organitzat per la Fundació Solidaritat UB i NOVACT, el dijous 6 d'octubre a partir de les 9:30 hores a la Sala de Juntes de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona.

La trobada comptarà amb el testimoni d'una advocada internacional i experta en Drets Humans provinent de Líbia i de membres de la Lliga Algeriana de Defensa dels Drets Humans i la Lliga Tunisiana de Defensa dels Drets Humans. Aquesta última és la lliga de drets humans més antiga d'Àfrica i del món àrab i l'any 2015 va ser guardonada amb el Premi Nobel de la Pau, com a membre del Quartet de Diàleg Nacional, per "la seva contribució decisiva a la construcció d'una democràcia plural a Tunísia després de la Revolució del Gessamí de 2011".

En el seminari del 6 d'octubre també es presentaran els resultats de les investigacions realitzades a Tunísia, Algèria i Líbia en el marc del projecte de cooperació 'Wahda', que té per objectiu enfortir el rol de la societat civil tunisiana (especialment, les dones i el jovent) per a la defensa de l’espai cívic, a través de la protecció dels drets civils i polítics i el foment de la cohesió social. La finalitat última de la iniciativa és millorar la governança democràtica de Tunísia, amb perspectiva de gènere i una mirada regional, en el marc de les limitacions de drets civils i polítics justificades per la crisi de la COVID-19.

'Wahda' està coordinat per NOVACT, amb el suport de l’Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), i en són entitats sòcies la Fundació Solidaritat UB, la Universitat de Cartago (UCAR) i la Lliga Tunisiana de Defensa dels Drets Humans (LTDH). Igualment, hi participen ADO+ i les associacions catalanes Superacció i la Rotllana.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari