Àmbit de la notícia
Internacional

Una mirada empàtica per combatre les discriminacions a Europa

Entitat redactora
Fundació Autònoma Solidària
  • Imatge de la primera trobada del projecte, celebrada a Berlín el passat mes de gener.
    Font: Fundació Catalunya Voluntària

El projecte ‘Through the Lens of The other’ aposta per promoure actituds positives, posar fi als prejudicis i fomentar la integració social dels col·lectius desfavorits.

‘Through the Lens of The Other’ és un projecte de llarga durada (2019-2020), iniciat el passat mes de gener, que busca introduir i explorar noves formes d’entendre i fer front a la discriminació que molts col·lectius pateixen a Europa incloent els conceptes d’interseccionalitat i el sistema d’opressions i privilegis.

Es tracta d’adquirir coneixements sobre situacions discriminatòries al continent per poder promoure actituds positives i fomentar la integració social dels col·lectius que les pateixen. Així mateix, la iniciativa aposta per acabar amb els prejudicis i potenciar la diversitat i l’empatia.

En concret, el projecte consta de diferents trobades internacionals i d’una part de treball d’escala local. ‘Through the Lens of The Other’ va engegar el mes de gener a Berlín i el passat mes d’abril va tenir lloc una formació a Romania. Les trobades seguiran el proper setembre, amb un intercanvi juvenil a Malta, que es repetirà a l’abril de 2020 a Hongria. Tot plegat conclourà al setembre de 2020 amb una trobada d’avaluació final del projecte a Turquia.

Grup de treball a Barcelona

Paral·lelament a les trobades internacionals, hi ha una part del treball que s’elabora a escala local. A Barcelona, la Fundació Catalunya Voluntària necessita voluntariat per crear un grup local de joves que, entre el 10 de juny i el 31 de juliol, es dediquin a fer recerca i a gravar un documental sobre les discriminacions a la ciutat. El documental serà presentat en un festival de vídeos que tindrà lloc a Atenes el febrer de 2020.

Les persones participants realitzaran una recerca d’informació de primera mà sobre les desigualtats socials a la capital catalana i els col·lectius que més les pateixen amb l’objectiu de combatre-les. Posteriorment, es gravarà un documental amb testimonis reals i persones expertes.

Entre les 8 persones participants del grup de treball, es donarà la oportunitat a 4 d’elles de formar part de l’intercanvi juvenil del proper mes de setembre a Malta.

Aquelles persones que estiguin interessades en participar d’aquesta experiència i tinguin entre 18 i 30 anys, poden omplir la fitxa d’inscripció i enviar-la al correu electrònic comunicacio@catalunyavoluntaria.cat.

Per a més informació

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari