Àmbit de la notícia
Internacional

Una xarxa europea d’organitzacions per prevenir la mutilació genital femenina

Entitat redactora
iWith.org
Autor/a
Rubén Escobar
  • Pàgina web d'End FGM. Font: End FGM
  • Campanya de la xarxa europea pel dia 6 de febrer. Font: End FGM
  • Logo de l'End FGM. Font: End FGM

Metges del Món és una de les 15 entitats adherides al projecte, amb l’objectiu d’assegurar una acció sostenible a escala europea per acabar amb l’ablació al món.

L’ablació és una pràctica que normalment s’aplica a nenes entre 0 i 15 anys. El tipus de mutilació, l’edat i la manera en com es fa varia en funció de diferents factors: l’origen ètnic de la dona, en quin país viu, la seva situació socioeconòmica, si viu a una àrea rural o a una ciutat, etc. L’End FGM European Network, és precisament una xarxa de 15 organitzacions europees que té l’objectiu d’acabar amb la mutilació genital femenina al món amb accions sostenibles en el temps. En aquest sentit, segons l’Organització Mundial de la Salut l’ablació compren diferents mètodes com pot ser l’extracció parcial o total dels òrgans genitals de la dona per motius aliens a la salut. La missió d’EndFGM és, en aquesta línia, construir un món on totes les dones estiguin apoderades i lliures de tot tipus de violència física.

Metges el Món és una de les organitzacions que formen part de la xarxa europea. La resta dONG que formen part de l’equip són:

Entre les diferents activitats, fan campanyes de sensibilització per mobilitzar a la ciutadania europea, els professionals del sector i l'Administració Pública per actuar i acabar amb la mutilació genital femenina. Per l’any 2016, el tema de l’End FGM va ser l’asil. Per aquest motiu van produir la Guia en matèria de Mutilació Genital Femenina a les directives d’asil de la Unió Europea. També tenen com a objectiu crear un moviment europeu fort, construir ponts entre diferents agents i incrementar la prevenció i l’apoderament de les dones, les nenes i les comunitats que pateixen l’ablació.

Per fer sensibilització, organitzen xerrades, cursos, exposicions de fotografia, seminaris, etc. El perfil de les persones que col·laboren amb la xarxa va des de personal sanitari, periodistes, passant per membres de l’àmbit judicial i legal, del treball social, funcionariat en migració i asil i forces de seguretat. Per més informació sobre l’End FGM, pots consultar el següent enllaç.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari