Vero Torra: “He arribat fins aquí amb molta lluita, esforç i moltes hores d’entrenament”

iWith.org
Autor/a: 
Laura Morral
L'esportista Vero Torra i l'entrenador, Álvaro Terreros. Font: Associació Alba
Torra i Terreros, amb la medalla de plata de l'equip de bàsquet femení a Abu Dhabi.

Vero Torra: “He arribat fins aquí amb molta lluita, esforç i moltes hores d’entrenament”

Autor/a: 
Laura Morral
iWith.org

Resum: 

La Verònica Torra té 31 anys, va néixer a Cervera i acaba de participar als Special Olympics d’Abu Dhabi. Parlem amb ella i amb el seu entrenador de bàsquet femení, Álvaro Terreros, sobre la seva experiència en aquest esdeveniment mundial.

Els Jocs Mundials Special Olympics d’Abu Dhabi van començar el passat 14 de març i van acabar el 21 de març amb la participació de més de 7.000 atletes de més de 170 països. Aquest esdeveniment esportiu per a persones amb discapacitat intel·lectual va congregar 24 disciplines esportives, més de 2.500 persones entrenadores i delegades i 20.000 persones voluntàries.

La delegació catalana estava formada per 34 esportistes i 8 persones entrenadores federades a la Federació ACELL, entre les quals hi havia la Vero Torra i el seu entrenador, Álvaro Terreros.

L’equip de bàsquet femení ha arribat a Catalunya amb una medalla de plata. Estàs content, Álvaro, del rendiment de les noies?

Álvaro Terreros - Sí, l'experiència ha estat molt positiva. En només 15 dies hem aconseguit fer un equip molt compacte juntament amb Special Olympics Madrid. Hem arribat a una final mundial perdent a la pròrroga. Però sobretot ens quedem amb l’esforç de les esportistes i les seves ganes de superació.

Expliqueu-nos la vostra experiència d'Abu Dhabi. Com heu viscut aquests jocs i què us han aportat?

Verònica Torra - Ha estat una experiència molt bonica. He estat a un país amb una cultura molt diferent a la nostra i amb gent de tot el món amb qui he compartit experiències i competicions.

AT - Ha estat una experiència diferent. Un gran esdeveniment amb molts recursos i molt ben organitzat. Ens emportem amics i amigues de tota la delegació espanyola i d’arreu del món.

Expliqueu-nos d'on us ve la vostra afició a jugar a bàsquet...

VT - M'agraden els esports i, per això, em vaig apuntar a futbol i bàsquet a l'Escola Alba de Tàrrega i després vaig continuar a l'associació. Practico diferents esports però el que més m’agrada és el bàsquet. Jugo a l'equip de l'associació i a les competicions i campionats de la Federació ACELL i de l'Special Olympics Catalunya.

AT - Jo des de petit ja jugava a bàsquet. Després vaig continuar vinculat en aquest món entrenant diferents equips. Ara coordino la delegació territorial de Lleida de la Federació ACELL i el servei d'esports i lleure de l'Acudam de Mollerussa. Sóc un apassionat de l'esport i he entrenat l'equip de bàsquet femení de la Vero.

És la primera vegada que participeu a uns ‘Special Olympics’?

VT - No, jo ja vaig participar el 2007 als jocs mundials de Shanghai. Aquesta és la meva segona participació en jocs mundials tot i que també he participat als jocs estatals i catalans.

AT -Sí, aquesta és la meva primera participació mundial, tot i que ja havia participat a jocs europeus i estatals.

Com heu arribat fins aquí?

VT - Amb molta lluita, esforç i moltes hores d'entrenament.

AT - Amb el treball diari.

Vero, estàs vinculada a l'Associació Alba. Quines activitats fas allà i com valores la feina que fa l'entitat?

Al Taller Alba faig futbol i bàsquet i treballo allà d’ajudant de cuina. L'entitat fa una molt bona feina i ens dóna l'oportunitat de poder continuar fent esport.

I què et proposes a partir d'ara?

VT -Continuar entrenant per millorar-me dia a dia.

Afegeix un comentari nou