Viatges solidaris per Setmana Santa 2016

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Viatges solidaris per Setmana Santa 2016

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Els voluntariats internacionals o les rutes solidàries són dues de les opcions per gaudir de les vacances de Setmana Santa d’una manera original.

Quan arriben les vacances sovint ens plantegem què podem fer per gaudir d’uns dies de desconnexió. Anar a la muntanya, aprofitar per estar amb la família i els amics, o visitar algun indret desconegut poden ser algunes de les opcions per passar aquests dies de descans. No obstant això, és cert que una alternativa a les opcions més tradicionals poden ser els viatges solidaris que algunes entitats no lucratives i ONGs organitzen durant el període de vacances. Viento Norte Sur és una de les organitzacions que aprofiten per oferir oportunitats de voluntariat internacional o rutes solidàries durant aquests moments de l’any.

A més, pàgines web com hazloposible.org o hacesfalta.org ofereixen diferents oportunitats que es poden filtrar també per dates, coincidint amb Setmana Santa. A continuació, us proposem algunes opcions per viure una estada diferent:

1. Setmana Santa al desert amb el poble berber

L’organització Viento Norte Sur proposa aquest viatge on es farà un intercanvi cultural amb el poble berber marroquí. L’allotjament es farà a Merzouga, una regió del desert on viuen una quantitat important de famílies nòmades. D’aquesta manera es podrà conèixer la realitat local i pot ser un bon punt de partida per pensar en un possible voluntariat internacional a la regió.

Dates: 19-26 de març

Destinataris: Majors de 16 anys

Cuota: 390€

2. Trekking solidari a la vall d’Ounila

Es proposa un recorregut a peu per la vall del riu Ounila, que uneix el desert i l’Alt Atles. Aquesta zona es troba al Marroc, i la ruta consistirà en descobrir camins màgics on es podrà descobrir la bellesa de poblats fortificats que s’extenen per tota la ruta.

Dates: 19-26 de març

Destinataris: Majors de 18 anys

Quota de participació: 390€

3. Viatge solidari a Ndiawara, Senegal

És una oportunitat per establir una presa de contacte amb la cultura senegalesa de la mà de les famílies amb les qual col·labora la ONG Viento Norte Sur i els cooperants que col·laboren a la regió. Es faran tallers i visites a poblats propers a Podor, i també es visitarà Dakar i Sant Louis, dus de les ciutats més importants del país.

Dates: 19-27 de març

Destinataris: Majors de 18 anys

Quota de participació: 550€

4. Setmana Santa a Cuba – Conviu amb una comunitat camperola!

Al bell mig del Parc Nacional de Viñales, podràs protagonitzar una experiència única convivint amb una família camperola a Cuba. La missió del viatge serà donar suport a les tasques diàries de les famílies i col·laborar voluntàriament (cadascú decidint el seu gran d’implicació) amb les tasques diàries a fer. Els participants també podran aprendre nous mètodes tradicionals de cultiu ecològic i observar la realitat d’alternatives a les societats consumistes com l’occidental.

Dates: 20 març -2 d’abril

Destinataris: Majors de 18 anys

Quota de participació: 550€

5. Ethnic, turisme sostenible a Gàmbia

És una estada solidària d’11 dies al projecte de seguretat alimentària per a la població maternoinfantil que l’ONG Nutrició Sense Fronteres desenvolupa al Centre de Recuperació i Educació Nutricional (CREN) de la regió de Basse.

Dates: Des del 19 de març

Destinataris: Grups de 4/8 persones

Quota de participació: 690€

Afegeix un comentari nou