Vols assistir al lliurament del Premi ICIP 2016?

iWith.org
Autor/a: 
Rubén Escobar
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Vols assistir al lliurament del Premi ICIP 2016?

Autor/a: 
Rubén Escobar
iWith.org

Resum: 

Brigades Internacionals de Pau (PBI) rebrà el guardó el 7 de febrer al Parlament de Catalunya.

L’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) lliurarà el Premi ICIP Constructors de Pau 2016 a les Brigades Internacionals de Pau (PBI), un reconeixement a la protecció i l’acompanyament de l’organització en la defensa dels drets humans que treballa en àrees de repressió i conflicte. La representant internacional a l’Estat espanyol, Montserrat Garcia, recollirà el guardó en un acte presidit per la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i comptarà amb la presència del conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, i el president de l’ICIP, Xavier Masllorens. La glossa del premi anirà a càrrec de la històrica activista pels drets humans i diputada al Congrés de Guatemala Nineth Montenegro.

Les Brigades Internacionals de Pau van ser creades l’any 1981 per un grup d’activistes inspirats en les tàctiques no violentes de Gandhi. Al llarg dels ja 35 anys de recorregut, l’organització ha desenvolupat activitats de suport als defensors dels drets humans, entre les quals, protecció i acompanyament, formació en matèria de seguretat, tallers d’incidència política o de reconstrucció del teixit social. PBI treballa sobre el terreny en zones de conflicte i el seu voluntariat proporciona acompanyament a persones i organitzacions que pateixen amenaces, intimidació, assetjament, persecució, empresonament i tortura a causa de les seves creences i accions.

El Premi ICIP Constructors de Pau, nascut el 2011, té la finalitat de guardonar i reconèixer públicament a persones, entitats o institucions que han treballat i han contribuït de manera destacada i dilatada en el foment i la construcció de la pau. Els anteriors guardonats del Premi han sigut:

  • 2015Joan Botam, pare caputxí català, impulsor de nombroses iniciatives vinculades a la pau i a l'ecumenisme
  • 2014Women’s International League for Peace and Freedom, per la seva trajectòria en el treball de dones per la pau
  • 2013Jovan Divjak, exgneral nascut a Belgrad, pel seu coratge en la defensa de Sarajevo durant la guerra dels Balcans i el seu treball en favor de les víctimes del conflicte
  • 2012Mares de Soacha, pel seu treball a favor de la pau i els drets humans a Colòmbia

L’Institut Català Internacional per la Pau, creat pel Parlament de Catalunya l’any 2007, és un organisme públic, de caràcter institucional, però independent del Govern i les entitats privades, i dotat de personalitat jurídica pròpia. L’ICIP treballa per promoure la cultura de la pau a Catalunya i al món, facilitar la resolució pacífica i la transformació dels conflictes i fer que Catalunya tingui un paper actiu com a agent de pau.

El lliurament del Premi ICIP 2016 tindrà lloc el proper dimarts dia 7 de febrer, a les 18:00h, al Parlament de Catalunya. Per assistir a l'acte de lliurament del premi és imprescindible confirmar assistència a través del telèfon 93 554 42 86 o bé el correu electrònic activitats.icip@gencat.cat.

Afegeix un comentari nou