Voluntariat internacional, una alternativa solidària per a les festes de Nadal

iWith.org
Autor/a: 
Laura Morral
el voluntariat internacional com alternativa de celebraria del nadal
Fer voluntariat internacional és una alternativa per celebrar de manera diferente el Nadal.
Una de les propostes de voluntaria internacional per Nadal és a Ghana.
Una de les propostes de voluntaria internacional per Nadal és a Ghana.
Celebrant el Nadal a Àfrica.
Els voluntaris tenen oportunitat de celebrar el Nadal a Àfrica amb persones natives de la comunitat local.
Un dels programes de suport a l'educació a nens i nenes.
Un dels programes és donar suport educatiu a nens i nenes que no tenen accés a l'escola.

Voluntariat internacional, una alternativa solidària per a les festes de Nadal

Autor/a: 
Laura Morral
iWith.org

Resum: 

Treballar amb un grup de persones voluntàries de tot el món, ajudar la comunitat local i explorar el nou entorn és la finalitat dels sis 'Especials de Nadal' que presenta l'organització 'Project Abroad'.

Fer voluntariat internacional és una manera alternativa de convertir les festes de Nadal més convencionals en accions humanitàries que contribueixen a millorar el món. Aquests projectes que presenta l'organització 'Project Abroad' poden ser una bona opció a l'hora d'escollir el un voluntariat internacional de Nadal.

L'entitat ha preparat sis propostes anomenades 'Especials de Nadal' i que poden durar entre una i quatre setmanes. Els programes estan dissenyats de manera que puguin tenir el major impacte possible en un període curt de temps. No es necessita experiència prèvia i hi poden participar voluntaris i voluntàries de totes les edats i amb diferents habilitats, des d'estudiants fins a professionals.

Els 6 'Especials de Nadal' de voluntariat internacional

'Especial Nadal' Social i Comunitari

1. Ghana

El projecte, ubicat en un centre de cures infantils a les muntanyes de ‘Akuapem’, consisteix en ajudar el personal local organitzant activitats i jocs per als nens i nenes amb l’objectiu de contribuir en la seva atenció integral i participar en activitats de renovació del centre.

2. Sudàfrica

La finalitat d’aquesta proposta és treballar al costat del personal de la zona i d’altres persones voluntàries per crear un programa de vacances dirigit a nens i nenes que viuen en entorns desfavorits. El projecte es desenvolupa a la zona de Ciutat del Cap anomenada 'Muizenberg', prop de la platja.

Especial Nadal en Construcció

3. Nepal

La finalitat d'aquest programa és crear escoles temporals a Katmandú perquè els infants puguin continuar tenint accés a l’educació. Els devastadors terratrèmols que van sacsejar Nepal el mes d’abril de 2015 van destruir més de 24.000 aules escolars, les quals encara no s’han reconstruït.

Especial Nadal de Medicina

4. Ghana

El programa combina treballs d'intervenció comunitària amb campaments de lepra i centres d'atenció infantil a la regió de ‘Cape Coast’. Un dia a la setmana està reservat per observar els diferents programes d'una clínica local. La feina a la comunitat i als centres de salut consistirà en curar ferides, realitzar controls mèdics, proves de malària i crear presentacions sobre problemes de salut.

5. Sri Lanka

Durant el projecte, que es desenvolupa a Colombo, les persones voluntàries tindran l’oportunitat d’observar el treball dels professionals mèdics i locals en els diversos departaments d'un hospital i participar en activitats d'intervenció mèdica i comunitària. també podran aprendre sobre tots els aspectes que engloba la medicina ayurvèdica.

Especial Nadal Social i ambiental

6. Madagascar

Aquest proposta grupal combina el treball amb nens i nenes i la participació en treballs de conservació de la naturalesa, de manera que la persona voluntària té l'oportunitat de deixar la seva petjada en dues àrees diferents de voluntariat.

El projecte es situa a la ciutat d'’Andasibe’. El dia a dia es divideix entre tenir cura dels nens i nenes i les activitats ambientals. També hi pot haver solapament d’activitats ja que en algun moment es pot acompanyar els nens i nenes al parc nacional per ensenyar-los aspectes concrets sobre els animals, les plantes o la importància de protegir l’entorn natural.

La part social del programa consisteix en cuidar i donar suport educatiu i emocional a infants que no poden anar a l’escola. La part ambiental, consisteix en fer treballs de neteja, crear iniciatives de reciclatge i campanyes de conscienciació mediambiental al Parc Nacional de la zona.

Afegeix un comentari nou