WorldCoo, projecte català que aplega el crowdfunding i la RSC

 Font:
Font:

WorldCoo, projecte català que aplega el crowdfunding i la RSC

Resum: 

Tres joves emprenedors catalans són els creadors de WorldCoo, una plataforma de crowdfunding de projectes de cooperació internacional, que, a més de rebre donacions individuals, està pensat per canalitzar les accions de responsabilitat social corporativa d'empreses compromeses.

Tot i que ja fa mesos que hi treballen, aquest dimarts 8 de gener s'ha posat en marxa de manera oficial la plataforma de finançament per a projectes de cooperació WorldCoo. Es tracta d'una iniciativa amb vocació internacional, però amb un tarannà molt català. Per exemple, la plana web està íntegrament escrita en anglès, ja que, vol arribar a persones, organitzacions i empreses d'arreu del món, però, en canvi, els protagonistes del seu vídeo promocional són els Castellers de Sant Cugat.

WorldCoo selecciona amb cura projectes de cooperació basats en el desenvolupament sostenible, que tinguin el suport d'ONG de trajectòria reconeguda. Ara com ara, busca fons per a un project de salut infantil a Mali, per crear un banc d'aigua a Etiòpia, per una iniciativa de processament de cacau en comunitats rurals de Nicaragua, i per un projecte de la Creu Roja per garantir els àpats escolars a infants en situació de risc a Catalunya.

S'articula al voltant del format clàssic de xarxa de microfinançament (crowdfunding) però té un caràcter diferencial, ja que s'adreça també a les empreses, convidant-les a esdevenir mecenes dels projectes de cooperació, ajudant així a l'esforç dels particulars. La idea és oferir-los una nova manera de desenvolupar els programes de responsabilitat socials corporativa (RSC).

WorldCoo no cobra comissions pels donatius dels particulars (tots els beneficis són per als projectes) i el seu model de negoci es basa en la gestió de les donacions per part d'empreses. Així doncs, no cobren comissió a les persones que fan una aportació a una causa solidària, però sí a les empreses, ja que a canvi els donen una eina de comunicació que reverteix en la seva bona imatge.

Sergi Figueres, Aureli Bou i Bernat Mir són els tres emprenedors catalans que han ideat i creat WorldCoo, amb l'objectiu de sumar esforços per fer que la cooperació internacional sigui efectiva. Ho han fet a través de l'Associació Catalana d'Enginyers per al Desenvolupament (ACED), creada també per ells tres. Ara com ara, aquesta plataforma compta amb quatre empleats i 21 persones col·laboradores a 15 països d'arreu del món.

Afegeix un comentari nou