Arriba el 37è Curs Anual de Drets Humans 2019

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Dani Gallart
L’objectiu del curs és analitzar i donar resposta a l’actual context de regressió i les limitacions de drets i llibertats. Font: IDHC. Font: Font: Unsplash.
L’objectiu del curs és analitzar i donar resposta a l’actual context de regressió i les limitacions de drets i llibertats. Font: IDHC.
Els participants que ho desitgin podran optar a unes pràctiques de sis mesos al Síndic de Greuges de Catalunya. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Els participants que ho desitgin podran optar a unes pràctiques de sis mesos al Síndic de Greuges de Catalunya. Font: Unsplash.

Arriba el 37è Curs Anual de Drets Humans 2019

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

L’Institut de Drets Humans de Catalunya organitzarà el proper curs entre el 18 de març i el 4 d’abril a Barcelona.

Del 18 de març al 4 d’abril, l’Institut de Drets Humans de Catalunya (IDHC) organitza el '37è Curs Anual de Drets Humans'.

Als darrers anys, molts governs de diverses regions del món han adoptat lleis i polítiques cada vegada més repressives per eliminar l’acció crítica, de vigilància i de generació d’alternatives de la societat civil.

Aquests atacs representen una violació de les obligacions positives dels Estats de promoure i protegir un espai favorable per a la societat civil i es concreten en violacions de drets com la llibertat d’expressió, d’associació, de manifestació pacífica i de lliure accés a la informació i de participació en la vida política.

L’objectiu del curs és analitzar i donar resposta a l’actual context de regressió i les limitacions de drets i llibertats.

Es planteja com recuperar els espais de la societat civil com agent fonamental de reivindicació i transformació social, sempre amb les pròpies eines dels drets humans i una perspectiva positiva i constructiva.

Aquest curs va adreçat a persones que treballen directa o indirectament amb diferents aspectes dels drets humans, estudiants i la ciutadania compromesa amb la defensa dels drets humans.

Els professorat està format per persones expertes del món acadèmic, així com organitzacions, espais de la societat civil i institucions de defensa dels drets humans.

Els participants que ho desitgin podran optar a unes pràctiques de sis mesos al Síndic de Greuges de Catalunya. Tothom qui vulgui optar haurà de fer un treball que valorarà un jurat per decidir les persones beneficiàries.

Dins del curs, també es concediran borses de viatge i estades de formació a persones defensores amb experiència en l’àmbit de la promoció i la defensa dels drets humans davant la limitació de l’espai de la societat civil. Aquesta borsa tindrà una dotació econòmica d’entre 800€ i 1500€, per cobrir les despeses de viatge i l’allotjament a Barcelona durant el curs.

A banda del curs, els participants també podran gaudir d’activitats paral·leles dividides en cinc tallers voluntaris. L’objectiu d’aquests tallers és conèixer el treball d’entitats públiques i privades per a la defensa dels drets humans.

El preu general del curs és de 260€ i el reduït per membres de l’IDHC, persones a l'atur, jubilades, estudiants, membres de famílies nombroses i monopaternals de 190€.

Per realitzar el curs, cal fer la inscripció online.

Afegeix un comentari nou