Barcelona Ciutat de Drets lluita contra la islamofòbia

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Francisca Cardona

Barcelona Ciutat de Drets lluita contra la islamofòbia

Autor/a: 
Francisca Cardona
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

La propera passa del Programa Barcelona Ciutat de Drets és analitzar la visió que es té de la comunitat musulmana.

El Programa, impulsat per la Direcció de Drets de Ciutadania i Immigració de l’Ajuntament de Barcelona, vol lluitar, en primer lloc, contra la islamofòbia.

Hi ha diverses situacions que poden implicar problemes de convivència contra les quals s’han d’adoptar mesures com més aviat millor. Una d’aquestes situacions pot venir accentuada pels recents atemptats a diversos punts d’Europa, que poden fer percebre les persones musulmanes o les que ho semblen com un potencial perill.

Per evitar-ho, l’Ajuntament de Barcelona es proposa centrar els seus esforços en integrar millor la immigració islàmica amb mesures que resulten d’un informe encarregat a tres antropòlegs de la Universitat de Barcelona (UB), experts en temes d’immigració.

L'informe, sobre la pràctica religiosa de les comunitats musulmanes de Barcelona. Expressions i problemàtiques, es divideix en tres àmbits, que són: la presència en l’ús de l’espai públic, l’educació i els centres de culte.

Al primer àmbit, s’hauria de regular la cessió d’equipaments municipals per celebrar festes puntuals o normalitzar l’assistència de representants municipals als actes propis de la comunitat musulmana.

També a l’àmbit educatiu, es recomana aplicar mesures com tenir un menú halal en aquells centres que ho demanin o regular l’ús a les aules del hijab.

Finalment, la obertura o reforma d’oratoris no s’hauria de veure com un problema pels veïns sinó com un fet normal que permet exercir el culte en condicions.

Afegeix un comentari nou