Claus legals imprescindibles per a una millor gestió del voluntariat

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Júlia Hinojo

Claus legals imprescindibles per a una millor gestió del voluntariat

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

Quina normativa hem d’aplicar? Quins són els drets i deures de les persones voluntàries ? Quines diferències hi ha entre relació laboral i de voluntariat? Aquestes són algunes de les preguntes que responem en el recull de recursos següent.

1.-Coneguem els conceptes bàsics del voluntariat

Quina és la legislació que hem d’aplicar? Què és un programa de voluntariat? Quina diferència hi ha entre un voluntariat i una relació laboral?

Per facilitar la comprensió de la normativa, conèixer les lleis a tenir en compte i, alhora, donar resposta a aquestes preguntes, podeu consultar aquest recurs on trobareu respostes breus que poden interessar tant a entitats com a particulars que es plantegen participar en algun programa de voluntariat.


2.-Informem-nos dels drets i deures de les persones voluntàries

Aquest recurs aprofundeix en el concepte d’entitat de voluntariat, en les seves principals obligacions i en la forma jurídica que poden prendre.

A més, trobareu un llistat per poder conèixer els drets i els deures de què disposen les persones voluntàries.

3.-Un repte global

Aquest recurs sobre el voluntariat es centra en els reptes que afronten les persones, les entitats i la societat en general quan s’impliquen en el tercer sector. També destaca els elements a tenir en compte a l'hora d'elaborar el projecte de voluntariat de l'organització.

A més, fa referència al registre de les persones voluntàries que han de tenir totes les entitats amb persones que col·laboren en règim de voluntariat. Podeu consultar la Llei 4/2008 del 24 d’abril per conèixer més detalls sobre el contingut d'aquest registre.

Comentaris

bon dia,

Hi ha algun model espedífic d'estatuts per a associacions de voluntaris, a l'igual que hi ha, per exemple, en el cas de les AMPA o d'entitats juvenils, que tenen un model particular d'estatuts ?

El dubte se'm planteja en la regulació de la relació entre voluntaris i associació i de com s'hauria d'incloure i establir en els Estatuts aquesta vinculació.

Gràcies !

Afegeix un comentari nou