Com funcionen les entitats religioses?

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Com funcionen les entitats religioses?

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

Les entitats religioses són entitats sense ànim de lucre que es troben regulades a la Llei de Llibertat Religiosa 7/1980, de 5 de juliol. Aquestes entitats tenen particularitats respecte a d’altres tipus d’associacions i per ajudar a conèixer el seu funcionament hem volgut tractar aquest assumpte a Xarxanet.

Una entitat religiosa és aquella associació sense ànim de lucre, formada per persones que tenen en comú una mateixa identitat religiosa. Espanya, al tractar-se d’un estat declarat aconfessional poden haver-hi entitats de totes aquelles religions reconegudes pel propi Estat.

Les entitats religioses, pel fet de la seva pròpia naturalesa, s’han d’inscriure al Registre d’associacions religioses, que està regulat pel Decret llei 149/1981, de 9 de gener, el qual regula l’organització i funcionament del mateix.

Com a conseqüència de les particularitats d’aquest tipus d’associacions, hem volgut tractar aquest tipus d’entitats a Xarxanet, mitjançant la publicació de tres recursos (un jurídic i dos econòmics) on s’informa àmpliament de la constitució, inscripció i fiscalitat de les mateixes.

L’objectiu d’aquests recursos és poder lliurar informació útil per totes aquelles persones que estiguin interessades en constituir o formar part d’una entitat religiosa, així com per assessorar en el funcionament de totes aquelles entitats ja constituïdes.

Llegir més

Afegeix un comentari nou