Congelat el Salari mínim Interprofessional pel 2014

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Congelat el Salari mínim Interprofessional pel 2014

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre

Resum: 

El Govern ha acordat en Consell de Ministres d’avui divendres 27 de desembre, la congelació del SMI pel 2014 en 645,30€ mensuals.

Segons la proposta que el Govern ha passat als sindicats, el salari mínim interprofessional (SMI), queda congelat pel 2014 en la mateixa quantia que l’aprovada pel 2013, 645,30€ mensuals.

Tot i que els sindicats s’han denunciat aquesta congelació del SMI l’acord es farà efectiu avui divendres 27 de desembre per acord del Consell de Ministres.

Des dels sindicats es denúncia que ja l’any passat l’augment del SMI va ser només del 0’6% allunant-se de la mitjana de la resta d’Europa.

En concret el SMI ha anat perdent 5,5 punts cada any en els darrers 4 anys, en contra del pactat en la Carta Social Europea, que preveia que pugues arribar al 60% de la mitjana a la resta de països d’Europa.

Espanya és situa en un dels països d'Europa on les families de més de dos membres, es troben per sota del llindar de la pobresa.

Finalment dins aquest acords també està el de congelar el Iprem, índex per a revaloritzar subsidis i beques.

Es reclama doncs d’una banda una recuperació immediata de la situació per tal de recuperar el poder de compra que suposa el SMI. I de l’altre la reforma de l’Estatut dels treballadors, i en concret del seu article 27 relatiu a la regulació del SMI per tal d’evitar aquest perdia de poder adquisitiu continua dels darrers anys.

Finalment, s’ha criticat el poc marge que des el Govern s’ha donat a les parts implicades, ja que només s’han tingut 24 hores per tal de revisar l’esborrany del Decret que ha proposat l’Executiu.

Afegeix un comentari nou