El cens d’entitats de foment del català creix un 13% en un any

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Júlia Hinojo
L'adhesió al cens d'entitats que fomenten la llengua català s'ha d'anar renovant cada any. Font: Generalitat. Font: Generalitat
L'adhesió al cens d'entitats que fomenten la llengua català s'ha d'anar renovant cada any. Font: Generalitat.
Un total de 36 organitzacions s'han adherit al cens en aquest últim any. Font: Generalitat. Font: Generalitat
Un total de 36 organitzacions s'han adherit al cens en aquest últim any. Font: Generalitat.

El cens d’entitats de foment del català creix un 13% en un any

Autor/a: 
Júlia Hinojo
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

Ja són 242 entitats les que promouen el català, 28 més que l’any passat.

El Cens d’entitats de foment de la llengua catalana ha passat de tenir 214 a 242 organitzacions en un any. Així, des de l’estiu passat, el nombre d’organitzacions que treballen per promoure el català ha augmentat en un 13%.

Un total de 36 entitats, la majoria de les quals associacions, s’han inclòs aquest any al cens. Entre aquestes es troben, per exemple, l’Associació Ateneu de Tarragona, el Centre Excursionista de Catalunya, el Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs de Catalunya o la Fundació Malalts Mentals de Catalunya.

Vuit entitats excloses del cens

De les que ja estaven inscrites l’any passat, totes excepte vuit organitzacions han renovat la seva inclusió. Tres d’aquestes han deixat de formar part del cens per voluntat pròpia i les cinc restants s’han vist fora per no presentar una memòria acreditant les actuacions de foment de la llengua catalana de l’any anterior.

L’adhesió al cens es renova anualment i els donatius a les organitzacions que hi figuren gaudeixen d’una deducció a aplicar en l’IRPF.

A la pàgina web de la Direcció General de Política Lingüística pot consultar-se el llistat d'entitats amb les seves dades i situació geogafica, així com informació sobre les passes a seguir per formar-ne part.

Afegeix un comentari nou