El Govern aprovarà un Pla Nacional de Valors

Autor/a: 
Suport Associatiu
 Font:
Font:

El Govern aprovarà un Pla Nacional de Valors

Autor/a: 
Suport Associatiu

Resum: 

Josep Lluís Cleries, conseller de Benestar Social i Família, va anunciar aquesta setmana que el Govern està preparant un "Pla nacional de valors" i que la proposta arribarà en quinze dies al Consell de govern per ser aprovada.

El conseller de Benestar Social i Família, ha anunciat aquesta setmana des dels micròfons de TV3 i RAC1 que en quinze dies s’aprovarà el “Pla nacional de valors” un projecte que pretén recuperar valors como l’esforç, la superació, la tolerància, la generositat o la democràcia en la societat catalana.

El “Pla nacional de valors” serà transversal, hi treballaran diverses conselleries i s'elaborarà amb la col·laboració d'un comitè d'experts del món acadèmic i social.

El conseller va dir que es proposen “valors forts com el respecte entre pares mestres i conciutadans, més enllà de la tolerància, respecte a la societat d’acollida, els valors del voluntariat, de la solidaritat”.

Els principals objectius del "Pla nacional de valors" són els de difondre aquests valors universals, potenciar “una societat més democràtica i més humanitzada” i “impulsar una nova cultura cívica que faci de Catalunya una societat referent en qualitat humana”

En paraules del conseller no es pretén “coartar la llibertat dels ciutadans, sinó fer-los pensar en els valors com a societat per davant dels individuals. Com qui fa de voluntari en un projecte associatiu. Però en cap cas es tracta d’imposar res”.

Per sentir l'entrevista us podeu descarregar-vos el podcast de RAC1

Per veure l'entrevista podeu anar al següent enllaç de Els matins de TV3

Afegeix un comentari nou