El Govern català aprova un codi per promoure la contractació pública socialment responsable

Suport Tercer Sector – Fundesplai
 Font: Generalitat de Catalunya
Font: Generalitat de Catalunya

El Govern català aprova un codi per promoure la contractació pública socialment responsable

Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

El document reuneix clàusules, guies i recomanacions que ja estan en funcionament i n’incorpora de noves vinculades a la igualtat, la transparència fiscal i el comerç just, entre d’altres àmbits.

Incentivar la inclusió de criteris socials, ambientals i ètics en els diferents contractes de la Generalitat de Catalunya i del sector públic que en depèn i sensibilitzar sobre les oportunitats que obre la contractació per desenvolupar polítiques públiques.

Aquest és l’objectiu del Codi sobre Contractació Pública Socialment Responsable que ha aprovat el mes de juny el Govern català i que ha estat elaborat per la Direcció General de Contractació pública del Departament d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència amb les propostes d’entitats municipalistes, del tercer sector, d’empreses contractistes, sindicats i altres departaments de la Generalitat.

El document dona resposta a la Directiva 2014/247 UE de la Unió Europea que obliga els estats que en formen part a prendre mesures per garantir que en l’execució dels contractes públics es respecti el compliment de la normativa obligatòria a nivell social, ambiental o laboral.

Tot i que des de fa uns anys el Govern català ja té en marxa diversos criteris, acords i guies per afavorir una contractació en aquesta línia, el nou codi aplega aquests textos per unificar els continguts que existeixen actualment. També inclou novetats com clàusules per a la igualtat de gènere, transparència fiscal o comerç just, entre d’altres.

Amb el aquest codi es pretén “incrementar el volum i el nombre de contractes de la Generalitat i del seu sector públics que inclouen clàusules socials, ambientals, etc. i impulsar un model de contractació pública basat en l’ètica, la transparència, la sostenibilitat i la responsabilitat social”, afirmen des del govern.

Afegeix un comentari nou