Àmbit de la notícia
Jurídic

El sector de la discapacitat celebra els canvis legals en matèria de testaments

Entitat redactora
Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a
Júlia Hinojo
  • Catalunya esdevé pionera en eliminar les discriminacions en aquest àmbit.
    Font: Unsplash
  • Les persones amb discapacitat sensorial no hauran d'anar acompanyats de testimonis per fer el testament.
    Les persones amb discapacitat sensorial no hauran d'anar acompanyats de testimonis per fer el testament. Font: Unsplash Font: Unsplash

La modificació del Codi Civil Català permetrà que les persones amb discapacitat sensorial puguin fer testaments sense anar acompanyades.

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (Cocarmi) celebra que el Parlament de Catalunya hagi acordat un canvi al Codi Civil Català que permetrà que les persones amb discapacitat sensorial puguin fer el testament de forma privada.

La reforma farà possible que les persones cegues, sordes i mudes facin el tràmit sense l’obligació d’anar acompanyades de dos testimonis. A més, elimina les actuals restriccions per poder intervenir en qualitat de testimonis.

El president de Cocarmi, Antonio Guillén, ho considera un “pas endavant per seguir avançant en el ple exercici dels drets fonamentals de les persones amb discapacitat”.

 

Implementació lenta de la normativa internacional

Tot i així, Guillén és crític amb la implementació a Catalunya de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat, aprovat fa 10 anys. “Encara queda un llarg camí per reconèixer el dret de les persones amb discapacitat a la capacitat jurídica”, assegura el president de la plataforma.

Cocarmi recorda a través d’un comunicat que encarà està pendent la constitució d’un grup de treball específic al Parlament per analitzar la implementació de la normativa internacional.  

La iniciativa se suma a l’esmena del llibre segon del codi civil de Catalunya per protegir el dret a vot de les persones amb discapacitat, aprovada l’anterior legislatura. Amb aquests canvis normatius, Catalunya esdevindrà pionera a l’Estat en eliminar les discriminacions en aquest àmbit.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari