En 5 anys, Arrels atén un 60% més de persones sense llar

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Dani Gallart
Les principals demandes de la gent sense sostre són un lloc on poder dutxar-se i canviar-se de roba i saber com accedir a un allotjament i als serveis socials. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Les principals demandes de la gent sense sostre són un lloc on poder dutxar-se i canviar-se de roba i saber com accedir a un allotjament i als serveis socials. Font: Unsplash.
Aquest 2019, la fundació ha acollit 2.194 persones al seu centre obert. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
Aquest 2019, la fundació ha acollit 2.194 persones al seu centre obert. Font: Unsplash.

En 5 anys, Arrels atén un 60% més de persones sense llar

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector

Resum: 

El 2019, la fundació va atendre un total de 2.564 persones, el que representa un 8,59% més que l’any anterior.

La Fundació Arrels alerta que només a Barcelona hi ha 3.800 persones sense sostre, 1.200 de les quals dormen al carrer. Un dels principals motius és la dificultat per accedir a un habitatge a un preu assequible.

Aquest 2019, la fundació ha acollit 2.194 persones al seu centre obert, ubicat al carrer Riereta del Raval. Aquesta dada representa un augment del 12% respecte l’any anterior. En total, la fundació ha atès un total de 2.564 persones sense llar, entre les quals un 89% són homes i un 11% dones.

Arrels alerta que en els darrers 11 anys el percentatge de persones que viuen al carrer ha augmentat en un 83%. Al 2019, l’entitat va sortir al carrer per visitar 523 persones sense llar per saber com es trobaven i així donar resposta a les seves necessitats.

Què necessita la gent sense sostre?

Les principals demandes de la gent que no té una llar són un lloc on poder dutxar-se i canviar-se de roba i saber com accedir a un allotjament i als serveis socials.

Arrels ha aconseguit allotjament estable per a 240 persones, més de la meitat de les quals viuen en pisos i la resta a la llar Pere Barnés, que acull gent que ha viscut al carrer i té una salut fràgil. Al 2019, l’entitat ja va posar en marxa les obres a la llar Pere Barnés per ampliar el nombre de places disponibles fins a 41 i va habilitar set pisos nous.

Com es pot ajudar?

La fundació posa a disposició de tothom un protocol de com actuar si es veu una persona sense sostre al carrer i ofereix informació pràctica per aquelles persones que estiguin sense llar o estiguin a punt de quedar-se sense sostre.

A més, Arrels anima a qualsevol persona a participar de forma voluntària amb la fundació, ja sigui unint-se a l’equip de persones voluntàries, fent-se soci/òcia o fent un donatiu.

Afegeix un comentari nou