Habitat3 i l'Ajuntament de Barcelona s'uneixen per aconseguir 98 pisos buits

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Yaiza Cuevas
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Habitat3 i l'Ajuntament de Barcelona s'uneixen per aconseguir 98 pisos buits

Autor/a: 
Yaiza Cuevas
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

L’Ajuntament de Barcelona i Habitat 3 renoven el conveni pel Programa de Cessió d’Habitatges per lloguers socials, que tant d’èxit ha tingut des de la seva posada en marxa a finals de 2014.

L’Ajuntament de Barcelona va anunciar el passat 8 de gener, la intenció de renovar el conveni de col·laboració amb la Fundació Habitat 3, per continuar amb el Programa de Cessió d’Habitatges per a lloguers socials.

Amb aquest programa, iniciat el novembre del 2014, s'ha aconseguit que 457 persones sense recursos puguin gaudir d’un habitatge a un preu assequible. Les famílies que reben els pisos procedeixen de les Taules d’Emergència d’Habitatges, pertanyent a l’Ajuntament de Barcelona, les quals paguen un lloguer mitjà de 158 euros mensuals.

Aquest compromís, impulsat per la Taula d’Entitats del Tercer Sector de Catalunya, pretén captar 98 nous pisos buits a Barcelona, per així arribar a la xifra de 235. Per a aquesta finalitat l’Ajuntament de Barcelona destinarà 1,6 milions d’euros per a que Habitat 3 continuï amb la gestió d’aquest servei pels propers 4 anys.

Aquest nou conveni es dona com a conseqüència de l’èxit que ha tingut fins al moment, ja que el servei que atorga Habitat 3 no només es centra a buscar i gestionar la cessió dels pisos, sinó que a més fa un seguiment a les famílies mitjançant treballadors socials.

Tanmateix, d’acord amb el que va dir Carme Trilla, la presidenta de la Fundació, aquests lloguers no presenten cap mena d’insolvència i els propietaris tenen garantit el cobrament de la renta per 36 mesos.

A més, els propietaris també gaudeixen d’altres avantatges, com per exemple pel que fa la rehabilitació dels habitatges, que el 20% del cost total serà sufragat per la fundació amb fons d’aquest programa.

No obstant, aquesta xifra de pisos està molt lluny d’assolir la demanda que hi ha a Barcelona, ja que per a aquest fi caldria disposar de 23.000 pisos de lloguer assequible per lluitar contra l’emergència d’habitatges que ha sorgit arrel de la crisis.

Afegeix un comentari nou