La Generalitat posarà en marxa un registre únic de grups d’interès per a tots els ajuntaments

Suport Tercer Sector – Fundesplai
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La Generalitat posarà en marxa un registre únic de grups d’interès per a tots els ajuntaments

Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Començarà a funcionar a principis de 2017 i lobbys i grups d’interès s’hi hauran d’inscriure de forma obligatòria.

L’objectiu d’aquest registre únic és “contribuir a millorar la transparència de les administracions públiques”, segons va afirmar el conseller de Justícia de la Generalitat, Carles Mundó, en la jornada ‘El repte institucional dels grups d’interès' que el Departament de Justícia va organitzar aquest 15 de juliol a Barcelona.

Aquesta iniciativa vol facilitar que tots els ajuntaments compleixin la llei de transparència que des de juliol de 2015 els obliga a disposar d’un registre de grups d’interès. A hores d’ara, però, cap municipi l’ha creat. Amb el registre únic els ajuntaments no hauran d’invertir esforços per disposar-ne d’un de propi i els lobbys només caldrà que s’hi inscriguin un sol cop.

Aquest cens únic es posarà en marxa a principis de l’any vinent i els lobbys i grups d’interès s’hi hauran d’inscriure de forma obligatòria. De fet, el govern català acaba d’aprovar un codi de conducta segons el qual el personal directiu i els alts càrrecs de la Generalitat hauran de publicar a la seva agenda oficial les trobades que mantinguin amb aquests col·lectius i no es podrà celebrar cap reunió amb cap lobby que no estigui registrat.

“Les activitats dels grups d’interès existeixen des de fa temps, però cal que aquests processos de participació i influència siguin transparents” va assenyalar el catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat Oberta de Catalunya, Agustí Cerrillo, en el marc de l’esmentada jornada.

El nou registre compta amb el suport de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Àrea Metropolitana de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i les diputacions.

Informacions relacionades:

Afegeix un comentari nou