La supressió de la Sanitat als immigrants vulnera la Carta Social Europea

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

La supressió de la Sanitat als immigrants vulnera la Carta Social Europea

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

El Comitè Europeu de Drets Socials ha retret a l’Estat espanyol la denegació de l’accés a l’assistència sanitària dels immigrants irregulars per considerar-ho contrari a la Carta Social Europea.

El passat 29 de gener, el Comitè Europeu de Drets Socials –depenent del Consell d’Europa- va retreure al Govern de l’Estat Espanyol que hagi retallat l’accés a l’assistència sanitària de les persones immigrades de més de 18 anys i que es troben en situació irregular.

El motiu d’aquesta recriminació és que el Consell d’Europa considera que el Govern Espanyol, amb aquesta mesura, està incomplint les obligacions a les quals s’ha compromès a la Carta Social Europea, concretament al contingut de l’article 11 de la mateixa.

Aquesta posició del Comitè Europeu de Drets Socials s’ha recollit en un informe, en el qual, ha recordat que els Estats estan obligats a garantir a totes les persones d’origen extracomunitari que estiguin al seu territori els drets que estan recollits a la Carta Social Europea.

El Comitè també ha posat de manifest el fet de que no es pot fer servir la excusa de la crisi econòmica per retallar o privar de drets fonamentals, com pot ser l’accés al sistema sanitari.

En aquest informe, el Comitè també fa altres recriminacions al Govern Espanyol. Per exemple, considera que caldria una legislació que protegeixi a les persones grans que pateixen discriminació com a conseqüència de la seva edat avançada i també considera que les ajudes a la dependència no funcionen prou bé.

En general, el Comitè manifesta que el nivell d’ajuda dels Serveis Socials als ciutadans del territori de l’Estat és inadequada i que les condicions en què es dona no respecten la Carta Social Europea.

Afegeix un comentari nou