L'Espai de l'Immigrant reivindica el dret a la sanitat pública

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

L'Espai de l'Immigrant reivindica el dret a la sanitat pública

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

Un grup de veïns del Raval han creat l’Espai de l’Immigrant amb l’objectiu d’assessorar a les persones sense papers perquè puguin reivindicar el seu dret a la sanitat pública.

L’Espai de l’Immigrant, situat al barri del Raval de Barcelona, és un projecte que té la finalitat d’informar a les persones sense papers dels seus drets i assessorar-los de com han d’exercir-los.

L’Espai de l’Immigrant té diversos objectius però el principal és fer denúncia pública de la situació d’exclusió del sistema sanitari que pateixen les persones que es troben en situació irregular a l’Estat, com a conseqüència de la entrada en vigor del Reial Decret 16/2012, de 20 d’abril, de mesures urgents per garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut i millorar la qualitat i seguretat de les seves prestacions.

Al mateix temps, per ajudar a pal·liar aquesta situació, l’Espai també atén d’urgència a les persones del barri que estan sense papers i que no han pogut accedir a la sanitat pública. Per poder dur a terme aquesta acció, el projecte compta, entre els seus integrants, amb una metgessa titular, dos residents i tres infermeres.

Una altra acció que també es duu a terme des d’aquest projecte és acompanyar físicament a les persones en situació irregular al centre de salut que li correspongui a fi de que puguin reivindicar els seus drets.

Les persones que formen part del projecte consideren cabdal lliurar l’assessorament necessari a les persones afectades a fi que puguin exercir els seus drets perquè hi ha molta desinformació. Per exemple, moltes persones no saben que a Catalunya, en molts casos es pot tornar a entrar al sistema sanitari presentant el padró municipal.

Afegeix un comentari nou