L’ICAB presenta la nova Guia de Llenguatge Inclusiu

Suport Tercer Sector – Jurídic
Autor/a: 
Dani Gallart
El document es presenta com una eina complementària a la Guia Normativa Bàsica per al compliment de la legislació en matèria d’Igualtat. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
El document es presenta com una eina complementària a la Guia Normativa Bàsica per al compliment de la legislació en matèria d’Igualtat. Font: Unsplash.
L’objectiu és arribar a la plena igualtat de gènere aplicant canvis en tots els nivell, inclòs el llenguatge. Font: Unsplash. Font: Font: Unsplash.
L’objectiu és arribar a la plena igualtat de gènere aplicant canvis en tots els nivell, inclòs el llenguatge. Font: Unsplash.

L’ICAB presenta la nova Guia de Llenguatge Inclusiu

Autor/a: 
Dani Gallart
Suport Tercer Sector – Jurídic

Resum: 

El document lluita per la igualtat de gènere a través del llenguatge i la forma de comunicar-nos.

Emmarcat en la campanya #CadaDiaÉs8deMarç, l’Il·lustre Col·legi d’Advocacia de Barcelona (ICAB) va presentar el passat 8 de gener la Guia de Llenguatge Inclusiu.

L’objectiu és arribar a la plena igualtat de gènere aplicant canvis en tots els nivell, inclòs el llenguatge.

Aquest document servirà com a instrument per contribuir en l’ús de termes i expressions lliures de sexisme, superant l’ús no inclusiu del llenguatge que invisibilitza i discrimina les dones.

La guia es presenta com una eina complementària a la Guia Normativa Bàsica per al compliment de la legislació en matèria d’igualtat als despatxos professionals, editada fa uns mesos per l’ICAB.

Una doble estratègia per assolir els objectius

Per un costat, la guia vol aconseguir un llenguatge més inclusiu amb la presa de consciència que la forma de comunicar-nos pot ser discriminatòria i excloent.

D’altra banda, la guia facilita uns recursos que permeten assolir una comunicació inclusiva i no sexista, que visibilitzi i reconegui per igual dones i homes evitant ambigüitats.

La guia forma part de les accions que han de fer possible les fites recollides al Pla d’Igualtat 2018-2021 i permet donar compliment al compromís de la Junta de Govern de l’ICAB amb la no discriminació i la igualtat d’oportunitats entre dones i homes.

Afegeix un comentari nou