Nou pas endavant cap a la Llei del Tercer Sector Social

Suport Tercer Sector - Jurídic
La proposició de llei va superar el debat a la totalitat. Font: Suport Tercer Sector.
La proposició de llei va superar el debat a la totalitat. Font: Suport Tercer Sector.
La majoria de grups parlamentaris han donat suport a la proposició de Llei del Tercer Sector Social. Font: Judit Vela
Al maig la majoria de grups parlamentaris va donar suport a la proposició de Llei del Tercer Sector Social. Font: Suport Tercer Sector.

Nou pas endavant cap a la Llei del Tercer Sector Social

Suport Tercer Sector - Jurídic

Resum: 

Després de superar el debat a la totalitat, la iniciativa continuarà amb la tramitació parlamentària.

Al maig la proposició de llei del Tercer Sector Social va ser registrada al Parlament amb el suport de tots els partits polítics -excepte Vox-. Ara el camí cap a l’aprovació de la llei ha fet un pas més, després que superés el debat a la totalitat. Cap grup polític va presentar esmenes a la totalitat, amb la qual cosa el text continuarà amb els tràmits parlamentaris en ponència i comissió.

Al debat van estar presents representants de diverses entitats del Tercer Sector, amb la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i la Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya al capdavant, per posar de manifest la necessitat de regular un sector tan important dins de la societat catalana.

El text preveu establir la identitat i el règim jurídic del Tercer Sector i marcar els termes en què es pugui concretar la relació entre el sector públic i privat. Amb aquesta llei també es vol garantir la participació de les entitats en les polítiques públiques i en la presa de decisions que afectin el sector social.

En aquest sentit, amb la norma es busca blindar una estabilitat financera del Tercer Sector, qüestió que les entitats ja han posat de manifest en diverses ocasions, perquè dificulta el desenvolupament de la seva feina.

Afegeix un comentari nou