Àmbit de la notícia
Jurídic

Pallapupas: apostant pel riure com a eina per millorar l'ànim d’infants i adults hospitalitzats

Entitat redactora
Suport Tercer Sector – Jurídic
  • Pallapupas millora l’estat d’ànim, a través del riure, de prop de 40.000 pacients cada any.
    Font: Pallapupas
  • Anualment, hi participen amb l'entitat entre 200 i 300 persones voluntàries.
    Anualment, hi participen amb l'entitat entre 200 i 300 persones voluntàries. Font: Pallapupas
  • El nivell d'activitat de Pallapupas està actualment per sobre del d’abans de la crisi.
    El nivell d'activitat de Pallapupas està actualment per sobre del d’abans de la crisi Font: Pallapupas

Parlem amb Marta Sánchez, responsable de voluntariat de Pallapupas, i Iolanda Portero, responsable de comunicació i màrqueting, per conèixer la tasca d'aquesta entitat i els reptes previstos per al 2018.

Quantes persones fan de voluntàries a Pallapupas i quina feina fan?

Actualment tenim una base de dades de més de 600 voluntaris i voluntàries que hi han participat des de fa uns 5 anys. Però a l'any hi prenen part unes 200 o 300 persones. La seva tasca és la d'oferir suport a l'entitat en iniciatives benèfiques, ja sigui venent merxandatge, informant sobre l'organització o realitzant tallers infantils i familiars. 

Quants infants s’hi atenen?

Pallapupas millora l’estat d’ànim, a través del riure, de prop de 40.000 pacients cada any: infants, però també adults i gent gran. La nostra tasca també impacta positivament sobre els familiars dels pacients i el personal sanitari.

Com heu evolucionat en els últims anys? 

L’entitat està per sobre del nivell d’activitat d’abans de la crisi. Estem molt contents/es del suport que rebem tant d’empreses i institucions públiques, com de la societat en general. El model de creixement de Pallapupas és més qualitatiu que quantitatiu: preferim consolidar i mesurar l’evolució de l’impacte de la nostra tasca als hospitals, per generar un canvi positiu real i sostenible en els pacients, que no pas estar presents a més hospitals de manera superficial. 

Què és el que més us agrada de treballar amb Pallapupas? 

Una de les coses que més ens agraden és pensar que fent cadascuna de les iniciatives benèfiques s'impregna de somriures milers de persones que ho necessiten. Una segona cosa,  és sentir una gran admiració per tots els voluntaris/es que ens acompanyen cada any per poder fer aquest somni possible. 

Com reaccionen els infants a la presència dels pallassos i les pallasses? 

Els infants solen reaccionar de manera molt receptiva: un infant ho és encara que sigui a l’hospital. De totes maneres, els Pallapupas ens preparem i adaptem a la situació emocional i a les característiques físiques de cada pacient… i això vol dir que no aconseguim treure un riure el 100% de les vegades. Però si generem un canvi d’actitud, la nostra tasca ja té sentit.

Què cal fer per formar part de Pallapupas? 

Els Pallapupas som actors i actrius professionals formats en la tècnica de pallassos d’hospital, que té com a prioritat la persona. A més, cal passar càstings i demostrar solidesa actoral, maduresa i capacitat d’adaptació emocional

Quins reptes afronteu des de Pallapupas?

Cada 6 minuts ingressa un infant a un hospital de Catalunya i Pallapupas només arriba a uns quants cada any. Els nostre somni és que no hi hagi cap infant ingressat que no rebi l’impacte positiu dels Pallapupas. 

Quins projectes de futur teniu des de l’entitat? 

Som una entitat de reptes i sempre estem buscant la innovació en la nostra tasca. L’any passat vam iniciar amb èxit la nostra tasca amb pacients adults malalts de càncer, a l’ICO de l’Hospital Duran i Reynals de l’Hospitalet. L’any 2018 serà clau per presentar els primers resultats del nostre impacte tant amb infants com amb adults I demostrar de manera fefaent els beneficis de la presència de l’humor en situacions adverses de malaltia. 

Treballeu en xarxa amb altres entitats?

Actualment ens trobem creant diferents programes de col·laboració amb altres entitats relacionades amb Salud Mental, l'àmbit penitenciari i educatiu. Pensem que és bàsic per poder créixer i ajudar-nos entre entitats del tercer sector. 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari